Publică un anunț
piatasud.md

Percheziții și confiscări: substanțe interzise și droguri la Penitenciarul din Cahul și Pruncul /VIDEO

Percheziții și confiscări: substanțe interzise și droguri la Penitenciarul din Cahul și Pruncul /VIDEO

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) continuă eforturile de a spori siguranța și de a asigura un mediu protector în toate instituțiile penitenciare din țară. Recent, au fost desfășurate o serie de acțiuni cu rezultate semnificative.

Detașamentul cu destinație specială „Pantera” al ANP, în colaborare cu grupul mixt al zonei centru și sub coordonarea Direcției siguranță și regim a ANP, a efectuat percheziții inopinate la Penitenciarul nr.9-Pruncul. În urma acțiunii, au fost depistate și confiscate mai multe obiecte și substanțe interzise, atât din locurile de trai ale deținuților, cât și din ascunzișuri.

De asemenea, angajații Penitenciarului nr.5-Cahul au reușit să prevină introducerea unei cantități semnificative de substanțe nepermise care au fost aruncate de către persoane necunoscute peste edificiile de pază. În urma verificării zonei interioare, s-au depistat și ridicat:

Pe acest caz a fost sesizată grupa operativă a IP Cahul.

ANP reiterează că astfel de acțiuni de prevenire și descurajare vor continua în toate instituțiile penitenciare, cu scopul de a menține un mediu sigur și conform cu standardele legale și etice.

Articole similare