Publică un anunț
piatasud.md

Agricultorii din Cahul au patru solicitări de urgență către autorități. Amenință cu proteste

Agricultorii din Cahul au patru solicitări de urgență către autorități. Amenință cu proteste

Agricultorii din sudul țării amenință, din nou, cu proteste. Mai mulți fermieri din raionul Cahul au semnat un demers către autorități în care cer să se ia măsuri de urgență pentru a evita falimentul lor. Ei spun că Comisia specială creată de Ministerul Agriculturii nu funcționează, iar în prezent nu au bani pentru lucrările de primăvară, care trebuie să înceapă peste câteva săptămâni, transmite tv8.md

În demersul lor către Guvern, Parlament și Președinție, agricultorii din Cahul cer introducerea până la 31 decembrie 2024 a unui moratoriu la calcularea penalităților către bănci și intervenția Băncii Naționale. Totodată, ei mai cer alocarea compensațiilor de cel puțin 2000 de lei la hectar pentru culturile de porumb și floarea-soarelui și admiterea tranzitului cerealelor și oleaginoaselor din Ucraina doar cu transportul feroviar. 

Agricultorii din Cahul spun că dacă nu vor primi un răspuns în următoarele cinci zile, vor ieși la proteste cu tehnica agricolă. Autoritățile centrale nu au venit, deocamdată, cu o reacție.

Articole similare