Publică un anunț
piatasud.md

Amenzi de aproximativ 2 milioane de lei pentru încălcarea regulilor privind vinieta

Amenzi de aproximativ 2 milioane de lei pentru încălcarea regulilor privind vinieta

Poliția de Frontieră în cooperare cu Poliția Națională și Agenția Europeană FRONTEX au desfășurat, pe parcursul lunii ianuarie 2023, operațiunea comună RADIUS. 

În perioada vizată, 20 de echipe mixte au acționat în punctele de trecere a frontierei, în zona de frontieră și pe drumurile publice de pe teritoriul Republicii Moldova.

Scopul acestei operațiuni a constat în identificarea și documentarea conducătorilor mijloacelor de transport înmatriculate în alte state, care au admis derogări de la prevederile Regulamentului circulației rutiere pe teritoriul Republicii Moldova. 

La fel, depistarea și documentarea șoferilor pentru care nu a fost achitată vinieta, în conformitate cu anexa nr.2 titlul nr.9 Cod Fiscal al RM.
 
În rezultat au fost consemnate și documentate:
–  842 contravenții în domeniul încălcării regulilor privind vinieta, aplicate amenzi în mărime de 1.971.250 lei;  
–  210 contravenții în domeniul circulației rutiere, aplicate amenzi în mărime de 200.200 lei;
–  17cazuri privind deținerea, folosirea documentelor oficiale false.

În continuare, Poliția de Frontieră va acționa de comun cu alte instituții naționale cât și internaționale, având suportul incontestabil al colegilor FRONTEX, pe diverse domenii de activitate, în vederea unificării eforturilor pentru prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere.

Articole similare