Publică un anunț
piatasud.md

Braconierii buni de plată. Au fost constatate daune de 14 mii de lei //FOTO

Braconierii buni de plată. Au fost constatate daune de 14 mii de lei //FOTO

Polițiștii de frontieră din Cahul și Brânza au documentat patru conaționali care au sfidat prevederile legislației, în sensul încălcării regimului zonei de frontieră și desfășurării pescuitului în apele de frontieră în perioada de prohibiție.

Astăzi, în jurul orei 02:00, cu ajutorul mijloacelor speciale de observare pe timp de noapte, polițiștii de frontieră au monitorizat acțiunile a două persoane, care pescuiau pe lacul Manta. 

La apropierea bărcii de mal s-a intervenit pentru verificările de rigoare. Din primele cercetări s-a stabilit prezența a doi locuitori ai satelor Pașcani și Manta, cu vârstele de 20 și 25 de ani. 

Tinerii nu aveau cu ei niciun act de identitate, nici avizul subdiviziunii de frontieră, iar barca era fără număr de înmatriculare și nici nu le aparținea. 

La inspectarea ambarcațiunii polițiștii de frontieră au depistat o undiță conectată la un ansamblu electric și 300 de metri de plase de monofilament. 

În continuare, uneltele de pescuit și ambarcațiunea au fost ridicate ca probe și transportate la subdiviziunea de frontieră, până la elucidarea tuturor circumstanțelor, iar persoanele riscă dosar penal pentru braconaj piscicol. 

Conform competenței materialele acumulate urmează a fi transmise către IPM Cahul. 

Tot astăzi, alți doi locuitori ai satului Slobozia Mare au fost depistați în timp ce pescuiau pe lacul Beleu, sector acvatic situat în aria protejată a Rezervației naturale „Prutul de Jos”. 

Polițiștii de frontieră au reținut ”pescarii” la ieșirea de pe apele lacului. Și în acest caz, persoanele nu se avizaseră pentru accesul în zona de frontieră, mai mult că se aflau la pescuit în perioadă interzisă. 

Până a fi depistați, aceștia reușiseră cu ajutorul a șapte plase de monofilament să prindă cca 50 kg de pești de diferite specii. Ca urmare, persoanele au fost atrase la răspundere contravențională pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, cu aplicarea amenzii de 12 u.c. 

Pe linia de competență a Inspectoratului pentru Protecția Mediului, pentru pescuit ilicit, persoanele au încasat amenzi a câte 24 u.c fiecare, cu stabilirea a încă 14 mii de lei cost pentru prejudiciul cauzat mediului.

Articole similare