Publică un anunț
piatasud.md

Campania „Apă de calitate – la tine în localitate” a luat sfârșit

Recent, a avut loc conferința finală a Campaniei, prin intermediul careia a fost promovată, în rândul populației din raionul Cahul, utilizarea apei potabile de calitate.

Campania implementată de Centrul CONTACT – Cahul, a cuprins un șir de evenimente publice și lecții tematice în cadrul școlilor din raionul Cahul, iar scopul campaniei a fost  creşterea nivelului de conştientizare a populaţiei privind beneficiile unui sistem modern de alimentare cu apă potabilă şi canalizare.

„Apreciez înalt rezultatele pe care le-am obținut în cadrul acestei campanii. Conform datelor finale, care sunt relative, noi am reușit să ajungem pâna la 15 mii de cetățeni” a declarat pentru ziuadeazi.md, Silvia Strelciuc, Directorul Centrului Contact – Cahul. 

În cadrul evenimentului, au fost prezentate activitățile care au fost desfășurate pe parcursul Campaniei de informare, enunțate rezultatele și menționați participanții la acțiuni.  

„Cetățenii raionului Cahul au luat cunoștință cu acest domeniu. Știm situația la moment din raionul Cahul că mai lasă de dorit  calitatea apei din fântânile arteziene și din fântâni” ne-a comunicat Veaceslav Bălănel, Vicepreședintele raionului Cahul. 

Potrivit organizatorilor, activitățile campaniei vor continua datorită importanței majore pe care o are acest subiect pentru populația raionului Cahul. 

„Cât mai mulți benenficiari, viitori consumatori vor ști despre serviciile pe care le prestează întreprinderea „Apă – Canal” Cahul, ca servicii calitative prin faptul că se consumă apă de calitate care este verificată zilnic, iar buletinele de analiză a apei sunt publicate pe site-ul oficial la întreprinderii” a menționat Oxana Bondari, economist în cadrul ÎM „Apă – Canal” Cahul.  

Campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor raionului Cahul este desfăşurată de Centrul „Contact-Cahul” iar din grupul de lucru care coordonează activităţile campaniei de informare fac parte reprezentanţi ai APL de nivel I şi II din raion, ai Agenţiei de Dezvoltare regională sud, Centrul de Sănătate Publică Cahul, ai Agenţiei Ecologice Cahul, Direcţiei Învăţământ Cahul, Asociaţiei primarilor din raionul Cahul, Primăriei Cahul, Î.M. „Apă-Canal” Cahul.

Articole similare