Publică un anunț
piatasud.md

Cetățean al Turciei, depistat cu permisul de conducere falsificat la PTF Cahul

Cetățean al Turciei, depistat cu permisul de conducere  falsificat la PTF Cahul

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud efectuează cercetări pe numele unui cetățean străin, care a prezentat permisul de conducere falsificat.

Incidentul a fost consemnat ieri, 20 aprilie, în punctul de trecere a frontierei Cahul, pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Pentru efectuarea formalităților de control la trecerea frontierei s-a apropiat un autoturism de marca BMW, înmatriculat în Ucraina. 

La volanul mijlocului de transport a fost legitimat un cetățean turc, care a declarat că se află în tranzit pe teritoriul Republicii Moldova, având ca destinație Turcia. Împreună cu el în autoturism se afla și familia acestuia, soția fiind cetățeancă a Ucrainei, domiciliați în regiunea Odessa.

La verificarea actelor de călătorie, inspectorul de la linie a avut suspecții asupra permisului de conducere, prezentat la control de către conducătorul auto. Actul avea datele de identitate ale posesorului, fiind eliberat de autoritățile competente din Turcia, însă la verificarea amănunțită cu tehnica specială, s-a depistat că acesta prezintă indici de falsificare.

În declarații, străinul a susținut că actul și l-ar fi perfectat legal, urmând cursuri de instruire auto. Acesta s-a arătat surprins de cele depistate, precum că permisul este falsificat.

Conform procedurilor legale, permisul de conducere a fost ridicat și transmis spre examinare. Totodată, persoana a fost înlăturată de la conducerea autoturismului, continuându-și călătoria în calitate de pasager.

Articole similare