Publică un anunț
piatasud.md

Circa 2 mii de pachete de țigări ascunse într-un autoturism au fost depistate de angajații Serviciului Vamal la PTF Cahul // VIDEO

Circa 2 mii de pachete de țigări ascunse într-un autoturism au fost depistate de angajații Serviciului Vamal la PTF Cahul // VIDEO

Funcționarii vamali din cadrul postului vamal Cahul (PVFI, rutier) au contracarat o tentativă de transportare frauduloasă a 1850 pachete de țigări, prin dosirea acestora în locuri special amenajate.

La pista de control ieșire autoturisme a postului vamal Cahul (PVFI, rutier) s-a prezentat pentru efectuarea controlului vamal un mijloc de transport de model ”VOLVO S60”, care se deplasa din Republica Moldova spre Germania. Șoferul, un bărbat în vârstă de 29 de ani, a comunicat funcționarilor vamali că nu are nimic de declarat.

Funcționarii vamali acționând în baza analizei de risc au dispus efectuarea controlului de specialitate, iar ca rezultat au depistat locuri special amenajate (în aripile și bara din spate) și în acestea erau ascunse 1850 pachete de țigări marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.
 
În consecință, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost reținut până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Menționăm, că conform prevederilor articolului 4397 Cod Contravențional al Republicii Moldova, bunurile utilizate sau destinate pentru săvârșirea unei contravenții sunt pasibile confiscării speciale. Confiscarea specială constă în trecerea forțată şi gratuită a bunurilor în proprietatea statului.

Articole similare