Publică un anunț
piatasud.md

Circa 70 de mii de cetățeni din mai multe localități ale țării vor avea acces la servicii mai bune de aprovizionare cu apă și canalizare

Circa 70 de mii de cetățeni din mai multe localități ale țării vor avea acces la servicii mai bune de aprovizionare cu apă și canalizare

Aceasta datorită unui Acord de împrumut de 44,1 milioane de euro și a unui grant din partea Guvernului Austriei, în valoare de 1,55 mln de euro, transmite MOLDPRES.

Acordul de finanțare și de grant a fost semnat ieri, la Washington, de către ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, și managerul de țară al Băncii Mondiale, Inguna Dobraja. Banii sunt destinați pentru implementarea Proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”.

Acesta include patru componente: creșterea accesului la serviciile de aprovizionare cu apă și canalizare gestionate în condiții de siguranță în zonele rurale și orașele selectate; consolidarea capacității instituționale la nivel național și local pentru îmbunătățirea prestării serviciilor de asigurare cu apă și canalizare; managementul și coordonarea proiectului, componenta va finanța costuri operaționale, servicii de consultanță, audit, consultanți pentru sprijinirea implementării, instruiri și ateliere de lucru etc; răspuns cu intervenții de urgență.

„Ultima componentă permite Guvernului să solicite Asociației Internaționale de Dezvoltare să recalifice și să realoce surse financiare din alte componente ale proiectului pentru a acoperi răspunsuri la situații de urgență și costurile de recuperare”, precizează Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

Proiectul urmează a fi implementat până la începutul anului 2027, o parte din bani fiind alocaţi pentru îmbunătățirea condițiilor de igienă în 100 de școli și 25 de instituții de asistență medicală din zonele rurale. 

Articole similare