Publică un anunț
piatasud.md

Condiții mai bune pentru alimentarea copiilor. Bugetarea Participativă pentru Școala Primară A. Donici

Cei peste 470 de elevi ai școlii primar A. Donci din municipiul Cahul au condiții mai bune pentru alimentație, datorită unui proiect implementat în cadrul programului Bugetarea Participativă 2023. 

„Pentru noi a însemnat o oportunitate pentru a schimba condițiile de alimentație pentru 470 de copii. Proiectul respectiv a vizat 2 aspecte. Primul aspect, cel mai important, sunt activitățile educaționale nu doar în instituție, în comun cu comunitatea de promovarea unui mod sănătos de viață prin alimentație sănătoasă” a declarat Galina parvana, directoarea școlii primare. 

Copii au fost implicați în activități de promovare a modului sănătos de viață prin alimentație sănătoasă, participând și la un atelier de coacere a plăcintelor.  

„În ultimul timp este tot mai important cu ce hrănim copii noștri, dieta copiilor noștri. Școala noastră a participat la un proiect pentru a îmbunătăți condițiile din cantina școlară. În cadrul proiectului am făcut mai multe activități, prin care am vrut să învățăm copii sa mănânce sănătos. Pentru aceasta, împreună cu copii am făcut o plăcintă cu mere și o salată de fructe. Am folosit doar produse autohtone” ne-a povestit Natalia Arman, membra consiliului de administrație a instituției de învățământ. 

O parte esențială din banii publici, ar și ai școlii a mers la reparația cantinei școlare și dotarea tehnică a acesteia. 

„Partea a doua a însemnat renovarea cantinei școlare. Din banii prin care s-a propus în acest proiect am renovat podeaua în cantina școlară și am instalat în 2 încăperi tavanele armstrong. Din bugetul instituției am procurat vesela nouă pentru copii, doua mese din inox necesare pentru lucrători. Mai mult ca atât, la inițiativa consiliului de administrație încercăm să modernizăm activitatea cantinei și să facem munca mai ușoară pentru muncitorii care ne deservesc. E un ansamblu de activități prin care școala  arată ca nu e o școală academică, e o școală comunitară și împreuna putem da facem lucruri frumoase” a mai declarat Galina Parvana. 

Acum nu doar că copii au condiții bune unde să ia prânzul, dar și angajaților cantinei li s-a ușurat munca datorită inventarului procurat și a mașinii de spălat vase achiziționate în cadrul proiectului 

„Bugetarea Participativă în municipiul Cahul est o șansă și o oportunitate nu doar pentru instituțiile de invatamant, dar și pentru grupuri de părinți, de cunostinte, grupuri de locatari și care găsesc o problemă și doresc să soluționeze această problemă acolo unde locuiesc, cu vecinii, cu cunoscuții, ca noi împreună să schimbăm aspectul acestui oraș. Cetățenii trebuie să participe activ la dezvoltarea acestei comunități, comunității noastre dragi” a punctat Galina Parvana.  

Articole similare