Publică un anunț
piatasud.md

Cuscuți în covată de 100 de ani. Cum îi face Tanti Masha de la Slobozia Mare

Cuscuți în covată de 100 de ani. Cum îi face Tanti Masha de la Slobozia Mare

În satul Slobozia Mare din Raionul Cahul trăiește tanti Maria, care a lucrat mai bine de 40 de ani ca bucătăreasă la nunțile moldovenești.

E o tradiție de familie și nu e de mirare că are gust bun pentru bucatele care se trag din strămoși. Tanti Masha, cum îi spun sătenii, e în a treia generație de bucătari și gătește după rețetele secrete ale bunicilor la atelierul său gastronomic din sat.

Masterclass preparare boia de ardei

Atelierul Gastronomic „La tanti Masha” și-a început activitatea într-o perioadă dificilă pentru toți. Pandemia. Deoarece nu mai putea găti la sărbători pentru sute de oameni, la sugestia copiilor săi, Tanti Masha a luat decizia să primească vizitatori și să pregătească pentru ei bucate tradiționale.

Astăzi, atelierul gastronomic dispune de șase camere confortabile unde se pot caza turiștii. Totodată, aceștia pot gusta din dulcețurile unice făcute la atelier și pot învăța cum se pregătesc bunătățile marca „La Tanti Masha”.

Chiuă din lemn de salcâm de peste un secol

La Tanti Masha găsești dulceață din flori de soc, dulceață de ardei iute, dulceață de roșii cherri, renumiții cuscuți și multe alte delicii culinare. Cuscuții nu-s pastele minuscule pe care le cumpărăm din market, ci este un produs din bulgur de grâu frecat cu făină și ou, la prepararea cărora puteți participa în masterclassurile făcute la pensiune.

Masterclass – cuscuți ca la Slobozia Mare

O savoare aparte bucatelor le dă covata și chiua strămoșească de peste o sută de ani.

Articole similare