Publică un anunț
piatasud.md

Deși avem stare de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale anulează mai multe restricții.

Deși avem stare de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale anulează mai multe restricții.

Restricțiile de circulație după ora 23:00 vor fi anulate, din 26 aprilie. În același timp, elevii din instituțiile de învățământ profesional-tehnic și studenții vor reveni în sălile de studii. Autoritățile au mai decis anularea interdicțiilor pentru desfășurarea activităților cultural-religioase, iar din 2 mai vor fi permise evenimentele culturale. Anunțul a fost făcut de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale, comunică ntv.md.

De luni, 26 aprilie, vor reveni la studiile în regim normal elevii și studenții de la specialitățile care necesită prezența fizică în săli, a explicat premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

Aureliu Ciocoi, premier interimar: „Este vorba, bunăoară, despre studenții de la Universitatea de Medicină și Farmaceutică din Republica Moldova, care chiar nu au cum să facă în regim online stagii de practică, în ceea ce ține de perfecționarea lor pentru obținerea diplomelor în domeniile pe care le studiază, precum și alte specialități, unde este nevoie de prezența fizică, pentru stagii practice și așa mai departe”.

În contextul sărbătorilor pascale, Comisia pentru Situații Excepționale a decis reluarea, din 25 aprilie până în 11 mai, a slujbelor religioase, cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii coronavirusului, a mai anunțat premierul Aureliu Ciocoi.

Aureliu Ciocoi, premier interimar: „Activitatea cultelor religioase, ce ține de organizarea întrunirilor cu caracter religios, oficierea slujbelor și a rugăciunilor cu caracter colectiv, a serviciilor divine sau a altor evenimente tradiționale religioase, se vor desfășura în afara lăcașelor de cult, în aer liber. Evident, cu menținerea distanței fizice de 1,5 metri între persoane și cu respectarea măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19”.

Cât privește reluarea activității instituțiilor teatral-concertistice, acestea vor trebui să limiteze numărul spectatorilor până la 30 la sută din locurile disponibile, a precizat premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

Aureliu Ciocoi, premieri interimar: „În funcție de evoluția situației epidemiologice în Republica Moldova, vom vedea dacă vom reveni la această decizie în sens negativ sau dacă totul va decurge bine și dinamica se va menține una pozitivă. S-ar putea să revenim în sens pozitiv la această decizie, pentru majorarea proporției de spectatori”.

Starea de urgență în sănătate publică a fost instituită din 1 aprilie pentru 60 de zile.

Articole similare