Publică un anunț
piatasud.md

Eroii SMURD decedați în tragicul accident aviatic de la Haragâș în urmă cu 5 ani au fost comemorați /VIDEO

Eroii SMURD decedați în tragicul accident aviatic de la Haragâș în urmă cu 5 ani au fost comemorați /VIDEO

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a comemorat  eroii echipajului SMURD Iași  decedați în urmă cu 5 ani într-un tragic accident aviatic în apropiere de localitatea Hragâș, raionul Cantemir.

Evenimentul solemn a avut loc la Memorialul dedicat eternizării echipajului SMURD în localitatea Haragâș. Evenimentul a început cu instalarea Gărzilor de Onoare  la Crucea Memorialului  și introducerea Drapelului de luptă al IGSU, iar un sobor de preoți a oficiat un serviciu devin dedicat eternizării echipajului.

La ceremonie a participat conducerea IGSU general-maior al s/salvare Mihail Harabagiu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova Daniel Ioniță, reprezentanții ai Inspectoratului General de Aviație al MAI din România și colegii SMURD România, dar și reprezentanți din cadrul mai multor instituții.

În discursurile sale, oficialii au vorbit despre jertfa adusă de echipajul SMURD pe altarul salvării vieților omenești, dar  și despre curajul manifestat de echipele aero -medicale SMURD în ulterioarele  misiuni de salvare. La memorial au fost depuse coșuri de flori, fiind cinstită memoria  eroilor căzuți la datorie.

Echipajul SMURD Iași formată din 4 membri și-a pierdut viață în misiune de serviciu pe 2 iunie 2016, după ce elicopterul SMURD s-a prăbușit în apropiere de localitatea Haragâș, raionul Cantemir. În memoria eroilor în localitate a fost edificat un memorial unde în fiecare an aceștia  sunt comemorați, iar colegii, apropiații și oamenii care i-au prețuit le pot cinsti memoria

Articole similare