Publică un anunț
piatasud.md

Proiect finalizat! Digitalizarea serviciilor Muzeului Ținutului Cahul a costat 975 mii lei

Proiect finalizat! Digitalizarea serviciilor Muzeului Ținutului Cahul a costat 975 mii lei

Proiectul Digitalizarea serviciilor Muzeului Ținutului Cahul  prin care a fost creată platforma www.muzeulCahul.md este declarat finalist. 

Cel puțin așa este specificat în Raportul de activitate a Primăriei mun. Cahul pentru anul 2023, ce urmează a fi aprobat în ședința din 26 aprilie a Consiliului municipal. 

Potrivit raportului de activitate a primăriei pentru proiectul „Digitalizarea serviciilor Muzeului Ținutului Cahul www.MuzeulCahul.md” au fost atrași 780 mii lei în cadrul programului Digital Impact Etapa I, iar 195 mii lei reprezintă cofinanțarea oferită de Primăria mun. Cahul.

„Digitalizarea serviciilor Muzeului Ținutului Cahul, prevede branding-ul și elaborarea paginii web cu integrarea sistemului de plăți online, producerea conținutului audio și foto, inclusiv a materialelor digitale, crearea rețelei de QR coduri și elaborarea sistemul de redare a informației. În cadrul proiectului au fost procurate: echipamente moderne de proiecție; echipamente foto și producere imagini ș.a. Proiectul a fost implementat de specialiștii Muzeului Ținutului Cahul și cofinanțat de Primăria municipiului Cahul” se spune în raportul de activitate a Primăriei Cahul.

Site-ul www.muzeulCahul.md urmează să consolideze prezența muzeului în mediul online prin crearea platformei integrate, concepute special pentru promovarea și evidențierea imaginii, patrimoniului și a activităților acestuia.

Digital Impact este un program realizat de Startup Moldova ca parte a proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul, finanțat de Uniunea Europeană și Suedia și implementat de ATIC.

Rezultatele concursului ideilor de proiect au fost făcute la începutul anului 2023. Proiectul Digitalizarea serviciilor Muzeului Ținutului Cahul a fost implementat de RT DESIGN STUDIO SRL, potrivit site-ului Startup Moldova.

Articole similare