Publică un anunț
piatasud.md

În loc de maşini – ghiveciuri cu flori. Autorităţile au blocat parcările pe Prospectul Republicii

În loc de maşini – ghiveciuri cu flori. Autorităţile au blocat parcările pe Prospectul Republicii

Administraţia oraşului a blocat cu ghiveciuri din beton pentru flori o parte din trotuarul Prospectului Republicii din or. Cahul, care de mulţi ani servea drept parcare pentru autoturisme.

Această modificare cu siguranţă va bucura simplii trecători, care până acum erau nevoiţi să străbată printre maşinile parcate practic pe tot trotuarul.

Noile modificări i-au luat prin surprindere pe automobilişti, fiind nevoiţi să-şi lase maşinile direct pe carosabil creând mici incomodităţi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

Solicitat de ziuadeazi.md, viceprimarul or. Cahul, Iurie Arnaut a declarat: „Trotuarele Prospectului Republicii trebuie să fie destinate pentru circulaţia pietonilor ci nu pentru parcări. Am primit multe plângeri şi petiţii de la cetăţeni care ne solicitau să eliberăm trotuarul, care a devenit între timp piaţă de automobile şi telefoane mobile.”

Domnul Arnaut a menţionat că parcarea cu plată ce funcţiona pe segmentul blocat nu a mai fost autorizată din anul 2009 şi activa practic ilegal. „Automobiliştii urmează să parcheze în locurile special amenajate ci nu pe trotuare. Cât ţine de respectarea regulilor de circulaţie şi parcarea neregulamentară este lucrul exclusiv al poliţiei rutiere” a mai adăugat viceprimarul oraşului. 

Aceasta este încă o tentativă a administraţiei oraşului de soluţionare a problemelor traficului rutier. În toamna anului trecut, în Piaţa Independenţei a fost creată o parcare autorizată, decizie ce a stârnit reacţii contradictorii în societate. 

Articole similare