Publică un anunț
piatasud.md

În școlile din Moldova se va desfășura Săptămâna Europeană

În școlile din Moldova se va desfășura Săptămâna Europeană

Instituțiile de învățământ general din Republica Moldova desfășoară în perioada 5-9 februarie Săptămâna Europeană. Acțiunea este organizată în baza unei circulare emise de Ministerul Educației și Cercetării și este parte a campaniei de comunicare „Moldova Europeană”.

Scopul Săptămânii Europene este de a informa elevii despre procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, contribuind astfel la o mai bună înțelegere a parcursului european al țării.

De asemenea, în cadrul Săptămânii Europene, în școlile din R. Moldova vor fi organizate două concursuri tematice „Cum văd eu Moldova Europeană”: Concursul de eseuri pentru elevii din clasele I-XII; Concursul de desene pentru elevii claselor I-IX.

Instituțiile de învățământ vor plasa pe paginile lor oficiale informații despre activitățile desfășurate și vor expedia Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului cele mai reușite lucrări.

Moldova Europeană nu este un simplu slogan, este rezultatul muncii mai multor generații, este rezultatul dorinței sincere a tuturor cetățenilor Republicii Moldova de a trăi mai bine și singurul proiect de țară care ne poate face liberi și prosperi.

Articole similare