Publică un anunț
piatasud.md

În timp ce mașina lui Elon Musk străbate cosmosul, „Apă Canal” Cahul emite comunicate apocaliptice despre avariile din baltă

În timp ce mașina lui Elon Musk străbate cosmosul, „Apă Canal” Cahul emite comunicate apocaliptice despre avariile din baltă

Munca unui comunicator este grea. Pe lângă șefii sau clienții care au anumite cerințe, permanent trebuie să cauți cuvintele corecte care nu doar ar promova un anumit produs, serviciu sau instituție,  dar și ar ajunge mai eficient la inimile oamenilor. 

Pentru aceasta munca unui comunicator este remunerată. Mult, puțin, în dependență de cum își face meseria, dar remunerată. În ultimul timp, cu avansarea tehnologiilor informaționale, apar tot mai mulți „specialiști” în diferite domenii, inclusiv în comunicare, copywriting. Inteligența Artificială (de exemplu Chat GPT) a devenit un instrument pentru a ușura munca și așa asiduă a unora, dar și o soluție de a scăpa de responsabilități, în special de a pune mintea în mișcare (nu se referă la toți, dar avem exemple elocvente). 

De mai mult timp am tot răbdat gradul profund de neprofesionalism și aroganță în a copia așa zisele „comunicate” scrise de Inteligența Artificială de către așa zișii/sele persoane care au rolul de a crește gradul de transparență și nivelul de comunicare externă a S.A. „Apă Canal” Cahul. 

Butoiul (așa o aluzie la nivelul răbdării) cu apă s-a umplut în momentul când vezi că astfel de acțiuni nu sunt niște excepții, dar practici zilnice pentru cineva care este achita din banii unei întreprinderi ce mereu se plânge că bani nu-s și trebuie de ridicat tariful. 

Să dăm doar câteva exemple, că-s cam multișoare:

Stimați locuitori ai municipiului Cahul,
Dorim să vă informăm cu privire la descoperirea unei fisuri în traseul de apeduct, localizată în dreptul Grădiniței de copii nr. 8 „Prichindel”, de pe strada B.P. Hasdeu.
Echipa noastră depune eforturi susținute pentru a remedia această defecțiune, și suntem încrezători că vom rezolva problema în cel mai scurt timp posibil. Vă asigurăm că facem tot posibilul pentru a restabili furnizarea normală de apă.
Pe măsură ce lucrările se apropie de finalizare, vă încurajăm să ieșiți afară și să vă bucurați de frumusețea zilei de azi, să vă lăsați învăluiți de dansul delicat al fulgilor de nea. Vă suntem recunoscători pentru înțelegere și colaborare.
Cu respect, echipa S.A. „Apă-Canal Cahul” 

Astăzi, în cadrul ședinței de luni, ne-am adunat cu responsabilitate pentru a împărtăși informații recente privind acțiunile noastre din perioada 11.12.2023 – 17.12.2023. Am discutat serios despre capacitățile de producție, elaborând planuri detaliate pentru raportarea anuală, gestionarea cheltuielilor și proiectele viitoare, acordând atenție deosebită rambursării creditelor.
Fiecare specialist și-a stabilit obiective pentru săptămâna curentă, iar determinarea noastră este de a le atinge cu succes.
În plus, deoarece azi sărbătorim Ziua Poliției Naționale, vă transmitem sincere felicitări și recunoștință pentru contribuția esențială la siguranța comunității noastre.
Angajamentul nostru față de transparență și succesul comunității rămâne neclintit.
Cu respect, echipa S.A.”Apă-Canal Cahul”.

Cireașa de pe tort, textul copiat fix în fix care denotă nu doar incompetență, dar și lipsă totală de respect față de consumatori.

Știre în timp real!
Vă aducem în fața ecranelor pentru a urmări operațiunea de salvare la avaria din baltă lângă SP1!
În prezent, echipa noastră de profesioniști depune eforturi susținute pentru a gestiona situația cu eficiență și experiență.
În acest moment, asistați la manevrele precise ale experților noștri care pompează apa pentru a detecta fisura. O investigație meticuloasă ne dezvăluie fiecare detaliu al problemei.
După ce localizează fisura, urmează momentul crucial: sudarea acesteia pentru a restabili integritatea. Asistați la îndemânarea tehnică a echipei noastre în timp ce rezolvăm această provocare.
Fiți alături de noi, să descoperim împreună cum depășim această avarie cu abilități și tehnologie de vârf!

Voi serios? Operațiune de salvare la avarie? Depuneți eforturi susținute pentru a gestiona situația cu eficiență și experiență? O investigație meticuloasă ne dezvăluie fiecare detaliu al problemei? 

Un om adecvat nu ar fi „scos” un astfel de text total lipsit de sens și conținut. Un astfel de text ar fi scris Chat GPT drept răspuns la o solicitare „foarte inspirată” a celui/lei care în fiecare lună este remunerat pentru că își „îndeplinește” funcțiile de comunicator. Cam jalnic, dar vorba ceea: Câinii latră – tariful crește. 

Și apropo, vrem să arătăm cum Inteligența Artificială poate aduce plusvaloare S.A. „Apă Canal” Cahul. Noi am întrebat o chestiune serioasă și foarte actuală: „Cum întreprinderea Apă Canal Cahul să depășească criza economică cu care se confruntă și să devină o întreprindere profitabilă. oferă 10 soluții”. 

Răspunsul e următor:

Îmbunătățirea situației economice a unei întreprinderi precum Apă Canal Cahul poate implica o serie de strategii și inițiative. Iată zece soluții care ar putea contribui la depășirea crizei economice și la transformarea într-o întreprindere profitabilă:

 • Eficientizarea Operațiunilor:
  • Revizuirea proceselor interne pentru identificarea posibilelor ineficiențe.
  • Implementarea tehnologiilor noi pentru optimizarea colectării, tratării și distribuției apei.
 • Conservarea Resurselor:
  • Utilizarea surselor de energie regenerabilă pentru a reduce costurile.
  • Implementarea tehnologiilor de conservare a apei pentru a minimiza pierderile în rețea.
 • Diversificarea Serviciilor:
  • Identificarea și oferirea de servicii suplimentare, cum ar fi managementul calității apei pentru alți furnizori sau servicii de consultanță.
 • Parteneriate Strategice:
  • Stabilirea de parteneriate cu alte întreprinderi sau organizații pentru a împărți costurile și resursele.
  • Colaborarea cu autoritățile locale pentru a identifica soluții comune.
 • Investiții în Infrastructură:
  • Obținerea de finanțări pentru modernizarea infrastructurii existente și reducerea pierderilor de apă.
  • Implementarea unui plan pe termen lung pentru întreținerea și modernizarea constantă a infrastructurii.
 • Program de Conștientizare a Consumatorilor:
  • Lansarea unui program de conștientizare pentru a încuraja consumul responsabil de apă.
  • Implementarea unor politici de tarifare care să încurajeze economisirea apei.
 • Optimizarea Resurselor Umane:
  • Evaluarea eficienței resurselor umane și redistribuirea acestora acolo unde este necesar.
  • Oferirea de training pentru a îmbunătăți competențele angajaților.
 • Implementarea Tehnologiilor Inovatoare:
  • Adoptarea tehnologiilor inovatoare precum senzori inteligenți pentru monitorizarea rețelei de apă în timp real.
  • Utilizarea sistemelor de gestionare a relațiilor cu clienții (CRM) pentru a îmbunătăți relația cu consumatorii.
 • Diversificarea Surselor de Venit:
  • Explorarea și implementarea unor surse alternative de venit, cum ar fi proiectele de cercetare sau servicii de consultanță în domeniul apei.
 • Guvernanță Transparentă:
  • Promovarea unei guvernanțe transparente și responsabile pentru a câștiga încrederea consumatorilor și a investitorilor.
  • Publicarea rapoartelor periodice cu privire la performanța financiară și operațională.

Aceste soluții ar trebui adaptate specificului Apă Canal Cahul și contextului economic local pentru a asigura eficacitatea lor. Colaborarea cu autoritățile locale, comunitatea și alte părți interesate este, de asemenea, crucială pentru succesul acestor inițiative.

În speranța că Inteligența Artificială va fi utilizată mult mai productiv pe viitor, nu doar pentru a prezenta de la fața locului misiuni de salvare la averii, unde sunt depuse eforturi susținute pentru a gestiona situația cu eficiență și experiență, iar fiecare detaliu al problemei este descoperit de o investigație minuțioasa. 

Mulțumim echipelor de intervenție a Apă Canal Cahul pentru munca depusă ca cahulenii să aibă apă la robinete.

A.M.

P.S. În timp ce încercăm să adunăm gândurile pentru a expune problema dată, pe pagina de Facebook au fost publicate și imaginile video, în care se vede clar cel puțin tehnologiile de vârf, dacă să credem informațiilor oficiale, utilizate pentru lichidarea avariei.

Articole similare