Publică un anunț
piatasud.md

Incendiu în zona Pieței Centrale din Chișinău pe o suprafață de peste 1000 m2

Incendiu în zona Pieței Centrale din Chișinău pe o suprafață de peste 1000 m2

În seara zilei de 17 decembrie pompierii din municipiul Chișinău au intervenit conform numărului sporit de intervenție de gradul III, după ce un depozit cu marfă a fost cuprins de flăcări pe strada Alexandru cel Bun 15. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 18:55.

Potrivit informațiilor recepționate, focul a afectat mai multe gherete comerciale. Ajunși la fața locului, angajații IGSU au stabilit că mai multe depozite сu haine, încălțăminte și produse de uz casnic ard cu flacăra deschisă pe o suprafața aproximativ de 1000 m2.

Incendiul a fost localizat la ora 21:20. În total au fost implicați 82 salvatori și pompieri din cadrul Inspectoratului cu 24 autospeciale. De asemenea au fost antrenate serviciile din cadrul MAI în număr de 44 de angajați din cadrul IGC și IGP.

Incendiul a fost stins complet la ora 02:08 pe 18 decembrie.

Datorită acțiunilor prompte ale echipelor de intervenție IGSU, incendiul a fost localizat în timp rezonabil, fără de a obține răspândire către sectorul locativ aflat în nemijlocită apropiere de focar, în pofida faptului că riscul de propagare a arderii a fost unul iminent.

În procesul de intervenție la lichidarea focului, pompierii s-au confruntat cu problema presiunii scăzute în rețeaua de alimentare cu apă a hidranților stradali. La moment la fața locului lucrează Laboratorul experimental antiincendiar al IGSU pentru elucidarea circumstanțelor, dar și a cauzei de izbucnire a focului.

Versiunile de izbucnire a incendiului urmează a fi lansate de specialiști în urma cercetării statice și dinamice a locului de producere a arderii. În urma incendiului nu au fost raportate victime.

Cazul este cercetat de organele competente.

sursa: Dincolo de Nistru

Articole similare