Publică un anunț
piatasud.md

Inspectorii de mediu din Cahul au depistat mai multe cazuri de depozitarea ilegală a deșeurilor

Inspectorii de mediu din Cahul au depistat mai multe cazuri de depozitarea ilegală a deșeurilor

Inspectorii de mediu din Cahul au desfășurat o serie de acțiuni de control pentru monitorizarea modului de colectare, păstrare, transport, depozitare și evacuare a deșeurilor în conformitate cu legislația în vigoare. În urma acestor intervenții, au fost descoperite două cazuri de depozitare ilegală a deșeurilor pe terenuri proprietate publică, în localitățile Larga Noua și Taraclia de Salcie.

În conformitate cu prevederile articolului 154 alineatul (1) din Codul Contravențional al Republicii Moldova, au fost întocmite două procese-verbale pentru cei responsabili de depozitarea ilegală a deșeurilor. Acțiunea inspectorilor de mediu reconfirmă angajamentul lor pentru protejarea mediului înconjurător și asigurarea respectării regulilor de gestionare a deșeurilor.

Depozitarea ilegală a deșeurilor reprezintă o problemă majoră pentru mediu, afectând calitatea aerului, apei și solului, precum și sănătatea publică și biodiversitatea. Prin intervențiile lor, inspectorii de mediu își propun să reducă impactul negativ al acestor practici asupra mediului și să asigure o gestionare corectă a deșeurilor conform normelor legale.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului subliniază că este esențial ca comunitatea să fie conștientizată cu privire la importanța colectării și gestionării responsabile a deșeurilor, iar autoritățile să intensifice eforturile de monitorizare și aplicare a legislației în acest domeniu.

Numai prin colaborarea și implicarea tuturor părților interesate putem proteja mediul și asigura un viitor sustenabil pentru generațiile viitoare.

Articole similare