Publică un anunț
piatasud.md

„Iubirea nu doare”, un spectacol care vorbește despre o istorie comună a femeilor din Moldova, plină de violență va fi jucat la Cahul

„Iubirea nu doare”, un spectacol care vorbește despre o istorie comună a femeilor din Moldova, plină de violență va fi jucat la Cahul

Teatrul MADE prezintă un spectacol performance cu titlul „Iubirea nu doare” ce va fi jucat pe data de 6 decembrie, cu începere de la ora 16:00, la Palatul de Cultură „Nicolae Botgros”.

Spectacolul vorbește despre o istorie comună multor femei din Republica Moldova, în care violența în familie e un drum dureros și întunecat nu doar pentru femeile care suportă acest act de violență permanentă, dar și pentru copiii acestora care devin martori și apoi victime la rândul lor. 

Prin punerea în scenă a unor asemenea relatări adevărate, echipa artistică, împreună cu regizorul Ianoș Petrașcu, vor să aducă o imagine de ansamblu, în care lucrurile se pot observa din afară, dar și în care speranța este cea care poate schimba o viață nenorocită, într-un destin frumos. 

Spectacolul este prezentat în cadrul campaniei internaționale – „16 Zile de Activism pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor și Fetelor”, campanie lansată de Secretarul General al ONU care reiterează necesitatea de a lupta pentru eradicarea imediată a violenței în bază de gen și pentru crearea unei lumi în care fetele și femeile se simt în siguranță. 

Campanie se organizează anual între 25 noiembrie – 10 decembrie, de 21 ani consecutiv de către Guvernul Republicii Moldova, autoritățile locale, organizațiile internaționale și societatea civilă. Culoarea campaniei este oranj, aceasta fiind un simbol al viitorului luminos pentru fiecare femeie și fată. Activitățile din acest an se vor desfășura sub genericul global „Uniți în activism pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor”. 

Spectacolul va fi precedat de o instalație cu statui vivante, care vor putea interacționa cu spectatorii. În cadrul evenimentului persoanele prezente vor putea afla informații despre serviciile de asistență disponibile pentru victimele/supraviețuitoarele violenței. 

INTRAREA ESTE LIBERĂ, în limita locurilor disponibile!

Articole similare