Publică un anunț
piatasud.md

Mai multe permise de conducere ar putea fi anulate: ASP anunță verificări minuțioase

Mai multe permise de conducere ar putea fi anulate: ASP anunță verificări minuțioase

Conducătorii auto care au obținut permisul de conducere prin fraudă riscă să rămână fără el. Agenția Servicii Publice (ASP) anunță verificări minuțioase și anularea permiselor obținute ilegal.

Mircea Eșanu, directorul ASP, a declarat în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova:

„Noi pregătim în viitorul apropiat și o să anunțăm public împreună cu organele de forță anularea mai multor permise de conducere pentru care noi avem toate dovezile că au fost fraudate examenele. Noi deținem toate înregistrările video și audio în care vedem că lumea cum se așează la computer să susțină proba teoretică și nu dă din deget sau nici din mouse, dar susține testele. Facem verificări minuțioase, vreau să vă spun că doar în ultima jumătate de an am demis șapte examinatori”, a declarat Eșanu.

Amintim că, la sfârșitul anului 2023, mai mulți angajați ai ASP din Bălți au fost reținuți de ofițerii anticorupție fiind bănuiți de luare de mită și trafic de influență la eliberarea permiselor de conducere. Un caz similar a avut loc și în luna martie 2023, când șase angajați ai ASP din Bălți și Chișinău au fost reținuți pentru corupție.

Articole similare