Publică un anunț
piatasud.md

Mașină teleghidată a devenit virală pe Tik Tok

Mașină teleghidată a devenit virală pe Tik Tok

Un tânăr din Chișinău a a reușit să atragă atenția în mediul online cu o mașină teleghidată, transmite Jurnal.TV.

Invenția lui Mihail Soltuz, numită Zip Car, a devenit faimoasă având aproape trei milioane de vizualizări pe Tik Tok. Pentru creația sa, tânărul a cheltuit mii de euro. Mașina Zip Car dezvoltă o viteză de până la 90 de km/h, fiind controlată de la distanță prin două modalități.

MIHAIL SOLTUZ, proprietarul mașinii: „Tare mult am studiat și mi-a fost foarte greu ca să iau o decizie ca să-mi procur o mașinică, care să fie rezistentă, să poată urca și pe scări. Mai ales dacă la noi drumurile sunt rele – trebuie ceva puternic. Am studiat și am ales o mașină care a bătut recorduri mondiale. Este vorba de X-Max. În tot acest proiect au fost implicate trei companii, inclusiv eu. A fost nevoie ca să plec uneori în Ucraina sau în România după piese ca să poată fi modificată.”

Mașina Zip Car are două funcții de control: prin GPS și prin radio.

MIHAIL SOLTUZ, proprietarul mașinii: „Prin GPS este puțin mai greu, pentru că trebuie să stau cu telefonul în mână și nu este atât de ușor, dar plusul acestei metode este că eu pot să o trimit la orice distanță vreau eu, chiar și zece kilometri, doar dacă rezistă bateriile. Prin radio este cu mult mai ușor pentru că am o pereche de ochelari și cu ei văd la 180 de grade. Astfel gestionez cu camera cum vreau eu.”

Mihail Soltuz spune că a văzut această idee la unii creatori de conținut online din America și a decis că o astfel de mașină cu telecomandă ar trebui să fie și în Republica Moldova. Invenția a reușit să stârnească interesul oamenilor, astfel încât mașina Zip Car a adunat aproape trei milioane de vizualizări pe Tik Tok.

MIHAIL SOLTUZ, proprietarul mașinii: „Au diferite emoții. Cineva deodată reacționează agresiv, pentru că văd pentru prima dată așa mașinuță, nu știu a cui este. După asta deja își schimbă părerea, interacționează cu ea, vorbesc, zâmbesc, glumesc între ei dacă sunt doi sau trei oameni acolo. Am fost în Hâncești, am fost în Orhei. Acum planific să merg în toate localitățile Republicii Moldova, ca să vedem reacția oamenilor din toate satele. Lumea care mă apreciază mă invită, îmi scriu în comentarii, mă invită în localități.”

Tânărul susține că livrarea prin intermediul mașinilor sau a roboților este posibilă.

MIHAIL SOLTUZ, proprietarul mașinii: „Eu de-acasă pot să o controlez. O trimit și ea îmi aduce acasă tot ce vreau. Nu trebuie să depun mult efort sau să plătesc cuiva livrarea. O trimit la poștă, îi pun foița, dacă am nevoie de un colet, ea se duce și mi-l aduce. Deja sunt țări unde sunt implementați acești roboței care ei se duc și livrează.”

Articole similare