Publică un anunț
piatasud.md

Părintele Mihail Mungiu: Strămoşii noştri au găsit de cuviinţă ca patroni cereşti ai acestui oraş să fie aceşti bravi îngeri

Părintele Mihail Mungiu: Strămoşii noştri au găsit de cuviinţă ca patroni cereşti ai acestui oraş să fie aceşti bravi îngeri

Pe 21 noiembrie, de o binecuvântare s-au bucurat şi cahulenii prezenţi în Piaţa Horelor la serbarea Hramului oraşului Cahul.

Secretarul Eparhiei de Sud, Părintele Mihail Mungiu, imediat după slujba de la Catedrala Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril, însoţit de un sobor de preoţi, a ţinut o slujbă şi pentru cei adunaţi în Piaţă.

„Cu ani în urmă a binecuvântat Dumnezeu ca Catedrala episcopală din sudul ţării să fie pusă în cinstea marilor voievozi Arhangheli Mihail şi Gavril şi astăzi, după ani de zile, ne bucurăm că strămoşii noştri au găsit de cuviinţă ca patroni cereşti ai acestui oraş si acest sfânt aşezământ să fie aceşti bravi îngeri ai Lui Dumnezeu” a menţionat Părintele Mihail în discursul său ţinut înainte de rugăciune.

Totodată, clericii au sfinţit şi mesele de binefacere, întinse pe Bulevardul Victoriei. Stropiţi cu agheazmă au fost şi creştinii ce au venit în această zi să sărbătorească Hramul Catedralei Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril din Cahul.

„Ne-am rugat astăzi, în sfânta catedrală, ca bunul Dumnezeu să trimită pacea şi liniştea în sufletele noastre; să fim uniţi la fapte bune; să avem grijă de cei de care nu are cine să aibă grija. Să ne străduim, în măsura posibilităţilor, ca îngerul fiecăruia din noi să fie alături, sa nu îl îndepărtăm prin fapte necuviincioase dar să ne străduim ca prin bine, prin multe acte de caritate să  apropiem îngerul păzitor de noi, de casa noastră, de oraşul nostru, şi nu în ultimul rând, să ne ajute ca în fiecare zi să săvârşim mult mai mult bine” a punctat Părintele Mihail.

Precizăm că, Hramul Catedralei Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril, care este considerat şi Hramul oraşului Cahul, în masă a început a fi sărbătorit în primii ani de independenţă a Moldovei, iar Catedrala din Cahul fiind înfiinţată în anul 1852.  

Articole similare