Publică un anunț
piatasud.md

Percheziții la membrul unui grup specializat în organizarea migrației ilegale

Percheziții la membrul unui grup specializat în organizarea migrației ilegale

Obiecte și mijloace auxiliare de legătură au fost ridicate de la domiciliul unui conațional, cercetat într-o cauză penală deschisă pentru organizarea migrației ilegale, având calitatea – de învinuit. 

Membrul grupului ar fi asigurat traversarea clandestină a patru cetățeni turci din Republica Moldova în Ucraina cu scop de a obține foloase financiar.

Ofițerii de investigație împreună cu cei din urmărirea penală din cadrul Direcției regionale Sud, în coordonare cu Procuratura Basarabeasca, au efectuat pe parcursul zilei de 10 februarie 2023, percheziții în municipiul Comrat, la domiciliul învinuitului.

Date din dosarul penal: pe parcursul ultimilor două luni ca urmare a măsurilor speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală a fost identificată persoana care își desfășura activitățile infracționale la frontiera moldo-ucraineană, partea de sud a țării. Cetățeanul ar fi organizat traversarea ilegală a frontierei de stat din Republica Moldova în Ucraina, a patru cetăteni de origine turcă, care au fost reținuți de către angajații Serviciului Graniceresc de Stat al Ucrainei, în baza informației transmise de către Poliția de Frontieră a Republicii Moldova. 

În continuare, polițiștii de frontieră efectuează acțiuni de urmărire penală pentru a atrage la răspundere conaționalul cât și alte persoane implicate în comitrea infracțiunii, conform preverilor art. 3621  alin.(2) lit. b),c) Cod Penal. 

Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, persoanele vizate în dosarul penal se prevalează de prezumția nevinovăției.

Articole similare