Publică un anunț
piatasud.md

Peste 2.000 de persoane au fost arestate în cursul manifestațiilor de sâmbătă din Rusia

Peste 2.000 de persoane au fost arestate în cursul manifestațiilor de sâmbătă din Rusia

Cel puţin 40.000 de oameni s-au adunat sâmbătă în centrul Moscovei pentru a protesta în semn de sprijin pentru opozantul încarcerat Aleksei Navalnîi, dar proteste au avut loc în multe alte oraşe. Peste 2.000 de persoane au fost arestate de forţele de ordine sâmbătă în Rusia în cursul manifestaţiilor, potrivit ONG-ului OVD-Info, specializat în monitorizarea manifestaţiilor în această ţară, informează digi24.ro, preluat de MOLDPRES.

Poliţia din Moscova a reţinut sâmbătă seară mai mulţi manifestanţi care se adunaseră chiar în împrejurimile închisorii Matroskaia Tişina, unde este deţinut opozantul rus Aleksei Navalnîi. Unii dintre protestatari au fost loviţi cu bastoane, dar sute de persoane de persoane s-au adunat şi au scandat „Libertate!” nu departe de centrul de detenţie din nordul capitalei ruse.

Numeroşi manifestanţi au fugit apoi pentru a scăpa de asaltul poliţiştilor, care fost trimiși în număr mare în apropierea închisorii.

Cel puţin 750 de persoane au fost reţinute numai la Moscova, potrivit AFP. Au avut loc mai multe ciocniri între manifestanţi şi poliţişti, iar presa oficială rusă a anunțat că au fost răniți 40 de membri ai forțelor de ordine.

Potrivit dpa, care citează OVD-Info, peste 300 de persoane au fost arestate şi în Sankt Petersburg. În total, în circa 100 de oraşe au existat protestatari reţinuţi de poliţie în timpul demonstraţiilor de sâmbătă, cele mai ample din ultimii ani din Rusia.

Articole similare