Publică un anunț
piatasud.md

Peste 27 de localități din țară au rămas fără energie electrică. Unele sunt și din raionul Cahul

Peste 27 de localități din țară au rămas fără energie electrică. Unele sunt și din raionul Cahul

Conform situației operative din dimineața zilei de astăzi, 8 ianuarie, în zona de gestiune a Premier Energy Distribution s-a înregistrat lipsa tensiunii în circa 27 de localități din raioanele de centru și sud ale țării, precum Criuleni, Orhei, Telenești, Nisporeni, Ialoveni și Cahul.

Pentru înlăturarea operativă a defecţiunilor produse sub influenţa factorului meteorologic şi reluarea furnizării energiei electrice, Premier Energy Distribution desfăşoară de urgenţă toate acţiunile necesare. În prezent echipele operative ale întreprinderii efectuează lucrări de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de realimentare cu energie a localităţilor afectate.

Intemperia a înrăutăţit şi situaţia privind circulaţia rutieră, care se desfăşoară cu dificultate. Acest fapt influenţează în sens negativ timpul deplasărilor echipelor mobile pe teren, afectând astfel în mod obiectiv durata de remediere a defecţiunilor în reţelele electrice.

Deoarece avertizarea „Cod Portocaliu” de precipitații intense și vânt puternic, emisă de Serviciul meteorologic de Stat, se va menține până pe 10 ianuarie, reprezentanții Premier Energy atrag atenția populației asupra necesității respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalațiile electrice:

  • – Ocoliți conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni și copaci;
  • – Nu atingeți conductoarele electrice rupte și căzute la pământ;
  • – Nu interveniți în instalațiile electrice, deoarece acestea se pot solda cu electrocutări;

– Despre orice incident informați în regim de urgență operatorul de distribuție la numărul de telefon al Serviciului 24h –  022 43 11 11 sau cel local indicat în factură.

Serviciul Hidreometeorologic de Stat a emis pentru perioada 7-10 ianaurie, curent, Cod portocaliu de condiții meteorologice dificile, manifestate prin precipitaţii puternice sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare (15-20 l/m2) însoţite de vânt nord-estic cu intensificări de pînă la 17-22 m/s, izolat va viscoli.

Articole similare