Publică un anunț
piatasud.md

Peste 670 de persoane s-au vaccinat în cadrului maratonului de la Căușeni

Peste 670 de persoane s-au vaccinat în cadrului maratonului de la Căușeni

Un număr de 673 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în cadrul maratonului de vaccinare care a avut loc sâmbătă în raionul Căușeni.

Potrivit Ministerului Sănătății, 195 de persoane au fost imunizate cu prima doză, iar 478 au primit rapelul, fiind vorba de persoanele care au fost vaccinate cu prima doză în cadrul maratonului care a avut loc în localitate pe 24 iulie curent.

Autoritățile au pus la dispoziția doritorilor serurile împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech, Johnson & Johnson, Astra Zeneca, Sinovac și Sinopharm.

Maratonul de vaccinare s-a desfășurat la Centrul pentru Tineret şi Sport din orașul Căușeni și în Punctele de vaccinare a Centrelor de Sănătate Căușeni, Copanca, Căinari și Taraclia, fiind organizat de Centrul de Sănătate Publică Căușeni, Centrul de Sănătate Căușeni și Spitalul Raional „Ana și Alexandru”, cu suportul autorităților publice locale.

Imunizarea a început în Republica Moldova pe 2 martie. Până în prezent, au fost vaccinate 1.143.669 de persoane. De la începutul pandemiei, 261.947 de cetățeni s-au îmbolnăvit cu COVID-19, iar 6.304 au decedat din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus.

Articole similare