Publică un anunț
piatasud.md

PNUD oferă până la 40 000 USD pentru INOVAȚII DIGITALE privind ÎMBUNĂTĂȚIREA PROTECȚIEI SOCIALE ȘI A DREPTURILOR DE MUNCĂ ÎN MOLDOVA

PNUD oferă până la 40 000 USD pentru INOVAȚII DIGITALE privind ÎMBUNĂTĂȚIREA PROTECȚIEI SOCIALE ȘI A DREPTURILOR DE MUNCĂ ÎN MOLDOVA

Drept răspuns la criza energetică și de creștere a costului vieții cu care se confruntă în prezent cetățenii și rezidenții Republicii Moldova, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, lansează o competiție de inovații digitale informează pnud.org.

Astfel, se caută soluții digitale pentru:

  • dezvoltarea de noi părți componente și instrumente digitale pentru sectorul muncii și al protecției sociale, în conformitate cu viitoarea Strategie Națională de Transformare Digitală;
  • îmbunătățirea sistemelor informaționale actuale din sectorul muncii și protecției sociale (sistemul de vulnerabilitate energetică, sistemul de vouchere pentru zilieri, sistemul de asistență socială, sistemul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, al Inspectoratului de Stat al Muncii etc.).

Sunt invitate să participe la concurs companiile private din sectorul TIC, financiar și energetic sau din orice alt sector conex, care sunt deja înregistrate (sau sunt în curs de înregistrare) în conformitate cu legislația Republicii Moldova. Entitățile private pot alege să se asocieze cu asociații specializate, agenții non-guvernamentale, administrații publice locale, școli, spitale, universități, instituții de cercetare etc.

Soluțiile propuse vor fi evaluate și selectate printr-un proces transparent. Proiectele câștigătoare vor fi finanțate de PNUD Moldova, în sumă de până la 40.000 USD, dar nu mai mult de 50 la sută din valoarea totală a propunerii de proiect. În cazul grupurilor colaborative de companii, contribuțiile vor fi împărțite în mod egal între companiile implicate sau conform cerințelor specifice ale propunerii depuse.

În vederea dezvoltării și implementării soluțiilor digitale avansate, companiile selectate vor lucra în strânsă cooperare cu Guvernul Republicii Moldova, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și PNUD Moldova.

Termenul limită de depunere a dosarelor este 14 februarie 2023, ora 16:00. Mai multe informații sunt disponibile aici.

Concursul se desfășoară în cadrul programului PNUD Moldova „Accelerarea transformării digitale în sectorul public din Republica Moldova”.

PNUD Moldova, în calitate de partener strategic al Ministerului Muncii si Protecției Sociale, dar și al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, a oferit sprijin Guvernului Republicii Moldovei în conceptualizarea și implementarea Fondului de reducere a vulnerabilității energetice prin intermediul platformei digitale www.compensatii.gov.md. De asemenea, PNUD susține elaborarea și testarea instrumentelor digitale care să ajute la implementarea politicilor de îmbunătățire a ocupării forței de muncă, în special în rândul grupurilor vulnerabile, de dezvoltare a sectorului privat și a întreprinderilor, de sporire a oportunităților pentru inovații și antreprenoriat, precum și de asigurare a unei educații relevante și de calitate pentru fiecare persoană pe întreg parcursul vieții.

Articole similare