Publică un anunț
piatasud.md

Preasfinţitul Veniamin: „Trebuie să avem demnitatea marilor noștri înaintași și cu smerenie, dragoste și responsabilitate să facem lucruri frumoase”

Preasfinţitul Veniamin: „Trebuie să avem demnitatea marilor noștri înaintași și cu smerenie, dragoste și responsabilitate să facem lucruri frumoase”

De Ziua Culturii Naționale, sărbătorită anual la 15 ianuarie, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a adus omagiu marelui poet Mihai Eminescu și a vorbit despre importanța culturii române într-un discurs plin de înțelepciune.

„Este o zi de mare bucurie pentru noi toți, cei care facem parte din națiunea română. Pentru că în această zi în care s-a născut marele poet Mihai Eminescu, zi dedicată culturii române, ne-am adunat aici cu toții pentru a comemora poetul fără pereche și pentru a ne aduce aminte de importanța marilor oameni pe care i-a dat Dumnezeu neamului nostru”, a declarat Preasfințitul Veniamin.

Episcopul a vorbit despre contribuția lui Eminescu la promovarea spiritualității românești, amintind că opera acestuia a fost tradusă în peste 150 de limbi și a adus, astfel, notorietate neamului românesc în întreaga lume.

„Există o criză de identitate în spațiul nostru basarabean și avem nevoie de întărirea sentimentului de apartenență a neamului nostru. Iar Eminescu stă cu întreaga operă la baza acestei activități pe care noi trebuie să ne-o însușim”, a spus Episcopul, adăugând că dragostea față de neam și responsabilitatea pentru promovarea culturii și identității sunt esențiale în acest context.

De asemenea, în cadrul discursului său, Preasfințitul Veniamin a evidențiat și importanța demnității de care dăm dovadă ca fii ai marilor domnitori și ai generației de oameni care au contribuit la construirea edificiului libertății de astăzi.

„Trebuie să avem demnitatea marilor noștri înaintași și, de asemenea, cu smerenie, dragoste și responsabilitate să facem lucruri frumoase”, a concluzionat Episcopul.

Amintim că Ziua Culturii Naționale este sărbătorită începând cu anul 2011 pentru promovarea culturii, artei și efortului academic, marcând totodată ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu (1850-1889).

Articole similare