Publică un anunț
piatasud.md

Problema camioanelor de mare tonaj care circulă spre portul Giurgiulești sesizată din nou de primari conducerii ASD

Problema camioanelor de mare tonaj care circulă spre portul Giurgiulești sesizată din nou de primari conducerii ASD
© sursa foto: asd.md

Recent a avut loc o întrunire a primarilor satelor din lunca Prutului cu noua conducere a Administrației de Stat a Drumurilor.   

Potrivit asd.md, în cadrul întrevederii s-au discutat despre problemele drumurilor naționale R34 segmentul Chircani – Giurgiulești și R32 segmentul Lebedenco – Găvănoasa, care traversează localitățile din raion, lucrările de întreținere a acestora cât și despre posibilele finanțări pentru aceste sectoare de drum. 

La ședință au fost prezenți 11 primari ai localităților din Lunca râului Prut, care sunt deranjați de traficul camioanelor de mare tonaj ce traversează localitățile lor în drum spre portul Giurgiulești. 

Locatarii sunt incomodați de zgomotul și vibrațiile din timpul nopții, de fisurile apărute în pereții caselor, dar și de siguranța pietonilor.  

„Planificăm proiectarea drumului R34 Hînceşti – Leova – Cahul – Giurgiulești în anul 2023. Voi monitoriza activitatea S.A. „Drumuri – Cahul” pentru ca pe drumurile din sate să fie efectuate lucrări de întreținere curentă. Ne-am propus drept scop ca toate drumurile regionale care sunt în piatră albă să fie stabilizate cu ciment pentru ca ulterior să fie acoperite cu asfalt. Vom implementa tot ce ține de competența noastră pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a raionului Cahul”, a comunicat Sergiu Bejan. 

În anul 2022, pentru reparația drumurilor locale, a fost dublată suma alocată în bugetele autorităților locale din încasările din taxa pentru folosirea drumurilor.

Articole similare