Publică un anunț
piatasud.md

Profesoara de educație fizică, Anna Gîrbu: să lucrezi cu plăcere – în asta constă sensul vieții //VIDEO

Anna Gîrbu are 23 de ani și este din municipiul Cahul. Combină două profesii în același timp: antrenoare de stretching (complex de exerciții de întindere care au capacitatea de a ameliora flexibilitatea și mobilitatea corpului) și profesoară de educație fizică.

„Din copilărie eram o luptătoare, eram activă și mereu căutam diferite peripeții”, spune Anna, amintindu-și cum a ales să practice sportul. 

Din clasa a VI-a făcea parte din mai multe clase sportive: fotbal, Jiu-Jitsu, Taekwondo, pe care le practica periodic.

„M-au ajutat foarte mult cursurile, literatura și filmele. De asemenea, de aici a venit și stretchingul, care m-a schimbat foarte mult. După antrenamente am simțit un efect „uau!”.  Exercițiile mă ajutau să devin ceea ce vreau și, mai ales, să-mi descopăr dragostea față de corp și față de sine”, a povestit Anna.

Dragostea față de sport a motivat-o să meargă la studii în România. A învățat la Universitatea Dunărea de Jos din Galați și a avut posibilitatea să rămână în România, dar a revenit la Cahul. Anna este una dintre cele mai tinere cadre didactice, specialiste în educație fizică și sport, din raionul Cahul. 

„După ce am absolvit universitatea în domeniul sportului, în România, am înțeles că vreau să mă întorc în orașul meu iubit – Cahul. Am avut fericita ocazie să mă angajez ca profesoară de educație fizică la Liceul Teoretic „Ioan Vodă”. Această profesie e una deosebită și aici pot să-mi dezvălui firea mea activă și dinamică; pot menține disciplina și pot deține controlul”, a spus Anna.

Tânăra spune că s-a împrietenit cu elevii săi – mulți o urmăresc pe rețelele sociale și le place activitatea profesoarei lor: „Mă bucur că pe mulți dintre ei îi motivez să se ocupe de dezvoltarea personală sau să practice sportul”.

„Vreau să le doresc tuturor să-și găsească un loc de muncă care să le aducă plăcere. Cum spunea filosoful Confucius: Alege-ți o meserie pe care să o iubești și nu vei lucra o zi în viața ta. Să lucrezi cu plăcere – în asta constă sensul vieții. Să nu ai o viață monotonă, ci să simți că faci ceva de folos pentru oameni, asta e cel mai important”, a punctat Anna.

Acest produs a fost realizat de către Ziua de Azi Cahul, în colaborare cu Centrul Media pentru Tineri, în cadrul Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF Moldova.

Părerile și opiniile exprimate aici aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, al UNICEF sau al Uniunii Europene.

Articole similare