Publică un anunț
piatasud.md

Reportaj FOTO // Ziua Recunoștinței și Târgul de turism la Cahul

Reportaj FOTO // Ziua Recunoștinței și Târgul de turism la Cahul

Producătorii agricoli, prestatorii de servicii turistice și autoritățile publice din raionul Cahul și-au dat întâlnire în Piața Horelor din Cahul. Evenimentul a fost sub genericul „Ziua Recunoștinței”, în cadrul acestuia a avut loc și Târgul de turism. 

Cei care au venit în această zi în Piața Horelor au putut gusta din bucatele tradiționale, procura fructe și legume direct de la cei mai mari producători locali, dar și servi produse ecologice de ce mai înaltă calitate – cum ar fi mierea de albină sau chiar țuica din miere de albină. 

În cadrul evenimentului, membrii Clusterului Turistic „VIA Cahul” și-au prezentat oferta turistică: de la cazare și bucate tradiționale, la drumeții, plimbări cu caii și chiar apiterapie. 

Evenimentul a fost organizat de Consiliul raional Cahul, în parteneriat cu Clusterul Turistic „VIA Cahul”, la acesta participând conducerea raionului Cahul, dar și oaspeți din România. 

Menționăm că Clusterul turistic „VIA Cahul” a fost creat în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanțat de UE si implementat de PNUD și UNICEF. În cadrul acestui Program, în raionul Cahul au mai fost create alte 4 clustere care reunesc antreprenori și nu doar din domeniile zootehnic ( Bacii Sudului ), vinificație, viticultură și apicol.

Articole similare