Publică un anunț
piatasud.md

S-a pus în circulație moneda de 50 lei „Mărțișorul – simbol al primăverii”

S-a pus în circulație moneda de 50 lei „Mărțișorul – simbol al primăverii”

Începând cu 1 martie 2024, Banca Națională a Moldovei pune în circulație moneda „Mărțișorul – simbol al primăverii”, care va completa seria „Sărbătorile, cultura, tradițiile Moldovei”. 

Moneda are scop numismatic, în principal, are valoare nominală de 50 lei, și a fost emisă într-un tiraj de 1200 de unități.

„Vă îndemn să valorificăm acest simbol inedit, care ne leagă prin tradiție. Astăzi, BNM vă aduce un mărțișor mai deosebit. Este mai mult decât o lucrare din metal prețios. Mărțișorul este inclus în lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității. Sperăm ca moneda să vă aducă bucurie și să vă amintească de frumusețea și bogăția tradițiilor neamului nostru”, spune guvernatoarea BNM, Anca Dragu,

Moneda este ambalată în capsulă de metacrilat transparent și în cutie de prezentare, fiind însoțită de un certificat de autenticitate cu un cod QR, care la scanare redirecționează către pagina web a Băncii Naționale cu informația despre caracteristicile monedei. Certificatul de autenticitate este semnat de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Moneda poate fi procurată de la băncile comerciale licenţiate. Preţul de vânzare este de 936 lei( indicat pe site BNM).

Monedele și bancnotele jubiliare şi comemorative, precum și alte articole numismatice emise de Banca Naţională a Moldovei sunt comercializate prin intermediul băncilor licențiate.

Articole similare