Publică un anunț
piatasud.md

Telefoanele mobile ar putea fi interzise la școală. Ministerul Educației urmează să examineze o astfel de inițiativă

Telefoanele mobile ar putea fi interzise la școală. Ministerul Educației urmează să examineze o astfel de inițiativă

Telefoanele mobile în școli ar putea fi interzise în timpul orelor de studii, a declarat ministrul Educației, Dan Perciun într-un mesaj video pe pagina sa de Facebook. Ministrul afirmă că săptămâna viitoare va fi creat un grup de lucru care va cerceta eventualitatea reglementării utilizării telefoanelor mobile în școli. Grupul va veni cu o notă de politică publică, după care se va decide eventualitatea introducerii respectivelor prevederi în Codul Educației.

„Suedia are asemenea reglementări, România, Franța gândește în aceeași direcție și se discută tot mai mult acest lucru la nivel european. Cred că este cazul să inițiem o discuție în Republica Moldova. Săptămâna viitoare vom crea un grup de lucru la ministerul educației scopul căruia va fi, pe de o parte, să analizeze ce fac alte țări, ce spune literatura științifică pe acest subiect, pe de altă parte, să se uite la aspectele practice, ce ar însemna o reglementare a utilizării telefoanelor, unde ar trebui să fie depozitate”, transmite moldova1.md

Precizăm că în unele școli din Chișinău profesorii interzic, prin regulament intern folosirea telefoanelor mobile în timpul lecțiilor. Folosirea dispozitivelor digitale aduse de acasă e interzisă și în România, cu excepția unor spații și excepții scrise în regulamentul fiecărei școli.

În ultimele luni, măsuri similare au fost introduse în Brazilia și Spania pentru a preveni „dependența digitală”. 97% dintre elevii de liceu pleacă spre școală cu telefonul mobil. Majoritatea îl țin în bancă, deschis, și aruncă un ochi spre ecran, la fiecare 3-4 minute, iar atenția se mută imediat de la ce spune profesorul, la ce rulează pe telefon.

Articole similare