Publică un anunț
piatasud.md

Ucrainean prins cu permis de conducere fals la PTF Cahul. Ar fi achitat 300 de dolari în Bulgaria

Ucrainean prins cu permis de conducere fals la PTF Cahul. Ar fi achitat 300 de dolari în Bulgaria

La trecerea frontierei de stat, un șofer și-a putut continua călătoria doar în calitate de pasager, după ce s-a stabilit că permisul de conducere este falsificat. Actul a fost depistat de către polițiștii de frontieră din PTF Cahul, astăzi, 20 februarie 2024.

Pe sensul de ieșire din R. Moldova s-a apropiat pentru formalitățile de control un mijloc de transport condus de către un cetățean ucrainean, de 30 de ani. Fiind solicitate documentele de călătorie și cele pentru mașină, polițiștilor de frontieră le-a trezit suspiciuni permisul de conducere, cu însemnele autorităților de baștină. Astfel, în cadrul cercetărilor suplimentare s-a stabilit că permisul este falsificat.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că în timp ce se afla în Bulgaria achiziționase permisul de conducere pentru toate categoriile. Pentru serviciul respectiv a achitat 300 de dolari USD. Acesta a mai declarat că știe despre faptul că documentul este falsificat.

În cauză, permisul de conducere a fost ridicat și transmis spre expertizare, iar cercetările vor continua până la elucidarea tuturor circumstanțelor. Cetățeanul vizat pe caz riscă amendă penală conform art. 361 al. (1) Cod Penal al RM.

Articole similare