Publică un anunț
piatasud.md

Se încep înscrierile. Cum poți propune satul tău la concursul ”Best Tourism Villages”?

Se încep înscrierile. Cum poți propune satul tău la concursul ”Best Tourism Villages”?

Concursul internațional ”Best Tourism Villages”, ce are ca scop identificarea exemplelor remarcabile de destinații rurale, dă start și anul acesta, iar din partea Republicii Moldova vor să fie propuși maxim 8 candidați.

Concursul este organizat de către Organizația Mondială a Turismului, respectiv, aceasta este o oportunitate de a face parte din rețeaua satelor turistice la nivel mondial. În ultimii ani, Republica Moldova a devenit o destinație turistică atractivă atât pentru turiștii naționali, cât și pentru cei străini. Turismul rural se dezvoltă rapid, de aceea în fiecare an avem ocazia de a urmări apariția noilor pensiuni turistice, care promovează tradițiile și obiceiurile naționale.

Pentru completarea formularului, destinațiile rurale trebuie să corespundă următoarelor criterii:

  • să aibă o densitate a populației de cel mult 15.000 de locuitori;
  • să fie localizate într-un peisaj cu o prezență importantă a activităților tradiționale;
  • să împărtășească valorile, precum și stilul de viață al comunității.

Vor primi titlul pentru cea mai bună destinație turistică rurală doar cei care promovează meșteșugăritul și gastronomia locală, care protejează natura, care încurajează inovațiile și nu în ultimul rând care funcționează pentru bunăstarea rezidenților și a vizitatorilor.

Satele care vor participa în cadrul proiectului mondial „Best Tourism Villages”, la fel vor avea șansa de a fi desemnate în cadrul „Upgrade Programme” sau „Best Tourism Villages Network”.

Propunerile, conform Formularului completat, se vor expedia în adresa Oficiului Național al Turismului: office@turism.gov.md și alexandrina.valean@turism.gov.md , până la data de 25 martie 2024, ora: 16:00.

Mai multe detalii și exemple a actelor necesare, le puteți găsi aici.
Deasemenea, dacă considerați alte sate de pe globul pământesc pentru următoarea vacanță, le găsiți aici.

Articole similare