Publică un anunț
piatasud.md

Un fost vicepreședinte al raionului Cahul, audiat de procurori: A refuzat să dea declarații

Un fost vicepreședinte al raionului Cahul, audiat de procurori: A refuzat să dea declarații

Fostul vicepreședinte al raionului Cahul, care este cercetat penal pentru abuz în serviciu, a fost audiat de către procurori în data de 3 iunie. În cadrul audierii, ex-vicepreședintele raionului Cahul a refuzat să dea careva declarații, transmite tv8.md.

Procuratura Anticorupție, Oficiul Sud informează că fostul vicepreședinte al raionului Cahul a fost recunoscut și audiat de către procurori în calitate de bănuit, într-o cauză penală pornită pe faptul abuzului de serviciu, săvârșit de o persoană cu funcție de demnitate publică, din interes material.

Cauza penală în care este vizat fostul vicepreședinte al raionului Cahul, a fost pornită pe faptul că factorii de decizie ai Consiliului raional Cahul, au admis executarea lucrărilor la Secția Boli Infecțioase a Spitalului raional Cahul în sumă de 290.000 de lei, evitând condițiile obligatorii prevăzute de legea cu privire la achiziții publice.

Ulterior, pentru a da un aspect legal, au contractat și imediat după, au achitat suma de 290.000 de lei, cu toate că lucrările în mare parte au fost executate în anul precedent și nu corespund volumelor și calității necesare conform contractului. Totodată, în privința acestuia a fost luată obligarea de a se prezenta la instituția de urmărire penală.

Precizăm că la 4 aprilie nouă persoane au fost reținute în cadrul mai multor cauze de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu. Printre reținuți era președintele raionului Cahul, primarul unei localități, șeful și un angajat al direcției Construcții din cadrul Consiliului raional, un specialist al direcției Achiziții publice, dar și patru reprezentanți ai unor agenți economici.

Articole similare