Publică un anunț
piatasud.md

Unicul veteran de război rămas în viață din raionul Cahul a împlinit 100 de ani

Unicul veteran de război rămas în viață din raionul Cahul a împlinit 100 de ani

La împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani, dl Alexandru Cocoș, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial și singurul supraviețuitor din raionul Cahul, a fost onorat de vizita vicepreședintelui raionului Cahul, Nicon Pîslari, și a reprezentantului Centrului Militar Cahul, Vitalie Caraman.

A plecat pe front în anul 1943. După război a revenit la baştină unde a lucrat în portul din oraşul vecin Reni, iar ulterior, pînă la pensie a muncit la calea ferată Giurgiuleşti.

Alexandru Cocoș a primit felicitări și urări de sănătate din partea oficialităților, care i-au mulțumit pentru sacrificiul făcut în timpul războiului și pentru contribuția sa la construirea unei vieți pașnice în comunitatea noastră. Curajul și dăruirea sa, alături de camarazii săi, au adus pacea pe meleagurile noastre, iar faptele sale eroice vor rămâne mereu în memoria noastră.

sursa: cahul.md

Dl Alexandru Cocoș a fost decorat cu Medalia pentru merite militare în luptă, o distincție care onorează eroismul și devotamentul său pentru țară.

sursa: cahul.md

Articole similare