Publică un anunț
piatasud.md

Universitatea din Cahul a sărbătorit 165 de ani de la Unirea Principatelor Române

Universitatea din Cahul a sărbătorit 165 de ani de la Unirea Principatelor Române

Universitatea de Stat ”B.P.Hasdeu” din Cahul a organizat ieri o ceremonie solemnă pentru a sărbători 165 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Evenimentul a fost marcat de prezența unor reprezentanți ai autorităților locale, ai asociațiilor culturale și ai studenților din cadrul universității.

La eveniment au luat cuvântul Excelența Sa, Gabriel Nicola, Consul General al României la Cahul, Preasfinția Sa Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, Tatiana Seredenco, vicepreședintele raionului Cahul, Tatiana Romaniuc, viceprimarul municipiului Cahul și Baban Valeriu, directorul Direcției Generale Învățământ Cahul.

În alocuțiunile lor, invitații au vorbit despre importanța Unirii Principatelor Române pentru istoria și cultura românească. Ei au subliniat că această unire a fost un moment decisiv în procesul de formare a statului național român.

foto: USCH

Evenimentul a fost organizat de Universitatea din Cahul în parteneriat cu Asociația Culturală „Tomis” din filiala Constanța, filiala Galați și Asociația Culturală Astra „Iulia Hasdeu” din Cahul.

foto: USCH

Articole similare