Publică un anunț
piatasud.md

1059 familii au primit câte 20 000 lei din indemnizația unică la nașterea copilului

1059 familii au primit câte 20 000 lei din indemnizația unică la nașterea copilului

De la începutul anului curent, 1059 de familii din Moldova au beneficiat de indemnizația unică la nașterea copilului, achitată din oficiu de Casa Națională de Asigurări Sociale, fără a fi necesară depunerea unor documente de către părinți.

Indemnizaţia unică la naşterea copilului se acordă pentru fiecare copil născut viu, inclusiv în cazul gemenilor, cu condiţia că copilul a fost înregistrat la subdiviziunea competentă a Agenţiei Servicii Publice.

Începând cu 1 ianuarie 2024, indemnizația unică la nașterea copilului a fost majorată cu 9 068 de lei, de la 10 932 la 20 000 de lei. Majorarea indemnizației unice la nașterea copilului este una dintre măsurile prevăzute în Programul de activitate al Guvernului „Moldova prosperă, sigură, europeană”, orientat spre susținerea familiilor și reducerea sărăciei în rândul copiilor.

Potrivit informațiilor Casei Naționale de Asigurări Sociale, pe 12 februarie curent, a fost finanțată plata indemnizațiilor unice la naștere, indemnizațiilor pentru creșterea/îngrijirea copilului, indemnizațiilor pentru creșterea copiilor gemeni, indemnizațiilor paternale, dar și pensiilor și alocațiilor sociale, în  valoare  totală de 174,26 milioane lei. Pentru a ridica banii, beneficiarii se vor adresa la instituţia bancară unde sunt deserviţi sau la orice oficiu poştal din ţară.

Articole similare