Publică un anunț
piatasud.md

Acte ucrainene falsificate, depistate la trecerea frontierei Cahul și Giurgiulești

Acte ucrainene falsificate, depistate la trecerea frontierei Cahul și Giurgiulești

Doi cetățeni ai Ucrainei depistați la trecerea frontierei de stat cu acte ucrainene falsificate. Dacă într-un caz, cetățeanul a fost rugat să transmită un permis de conducere unui prieten, cea de-a doua persoană – șofer de camion nu cunoștea despre falsul depistat, deoarece a primit la pachet actele pentru camion.

Cazurile au fost consemnate de către polițiștii de frontieră din punctele de trecere Cahul și Giurgiulești-Reni, pe sensul de ieșire din R. Moldova. Documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei, cercetările continuă.

Conform informațiilor preliminare, ucraineanul care deținea permisul de conducere falsificat s-a prezentat în calitate de pasager al rutei Chișinău – București. Actul cu pricina a fost depistat de către polițiștii de frontieră din Cahul ca urmare a efectuării controlului de nivelul II, ceea ce presupune verificări adiționale. Permisul ar fi eliberat de autoritățile ucrainene pe numele unei persoane străine. La audieri, cetățeanul a precizat că părinții unui prieten l-au rugat să transmită actul când va ajunge în Cehia.

Din declarațiile șoferului ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră certificatul de înmatriculare al remorcii, cu semne clare de falsificare, s-a aflat că pachetul de documente a fost pregătit de către firma la care lucrează. Bărbatul ar fi primit actele la Odessa, de la reprezentantul firmei, fapt ce i-ar justifica necunoașterea despre falsul depistat. În cazul dat, remorca a fost indisponibilizată pe teritoriul PTF Giurgiulești-Reni până la stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea deciziilor ce se impun.

Articole similare