Publică un anunț
piatasud.md

Atenție escroci. Sună și se prezintă angajați a băncii

Atenție escroci. Sună și se prezintă angajați a băncii

Mai mulți cetățeni din raionul Cahul au primit apeluri de la numere necunoscute care se prezentă drept angajați a unor bănci comerciale. De cele mai dese ori aceștia sună și avertizează că de pe cardul Dvs s-a efectuat o tranzacție.

Una din cititoare noastre ne spune că aceștia de cele mai dese acordă următoarele întrebări:

‘’ Mi s-au pus întrebări banale despre ce sumă am pe card aproximativ, dacă am cardul la mine, dacă cardul aparține băncii x,  … Dialogul s-a produs în limba rusă explicându-se că asta ar fi fost limba indicată în contractul meu cu banca, atunci cînd am rugat să mi se explice în limba română. Atunci când mi s-au cerut datele de pe card și anume cifrele pentru o ,,verificare ” și să spun cuvântul parolă sau nu am mai înțeles ce vroiau, am înțeles că ceva e în neregulă. Am spus că voi verifica personal la bancă’’.

De cele mai dese ori aceștia folosesc argumentul că cei de la bancă s-ar putea să nu cunoască despre această tranzacție iar ei sunt dintr-un departament special.

Stimați cititori! Sub nici un pretext când sunteți contactat nu furnizați informații referitoare la datele de pe card și alte informații confidențiale. 

Menționăm că angajații băncii nu vor solicita niciodată prin telefon, email, SMS sau prin intermediul rețelelor sociale (Viber, WhatsApp, Messenger ş.a.) transmiterea datelor cu caracter personal, datelor cardului sau poze a acestuia.

Articole similare