Publică un anunț
piatasud.md

Bărbat cu triplă cetățenie, documentat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat în sudul țării

Bărbat cu triplă cetățenie, documentat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat în sudul țării

În rezultatul schimbului operativ de informații între angajații autorităților de frontieră moldo-ucrainene și bunei conlucrări bilaterale, polițiștii de frontieră au identificat și depistat un bărbat, deținător a trei cetățenii, care a traversat ilegal frontiera de stat.

Acum o zi, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Cișmicioi a parvenit informarea din partea omologilor ucraineni precum că pe direcția localităților Cotlavina(UA) – Etulia(RM) au fost depistate urme de mașină care duc din Ucraina spre R. Moldova. În context, pe sectorul producerii evenimentului a ieșit grupa de documentare, în componența căreia era și patrupeda Poliției de Frontieră Geta, care a efectuat acțiuni de căutare, acoperire și investigații speciale, în același timp a fost desfășurată o întrevedere cu partea ucraineană, în scopul cercetării cazului în comun.

Ca urmare a căutărilor de frontieră, a fost depistat cetățeanul și mijlocul de transport al acestuia, de model BMW X5 cu numărul de înmatriculare rusești, care conform datelor deținute avea ieșirea din țară încă acum doi ani, dar nu și intrarea în Moldova.

La audieri, cetățeanul a declarat că a traversat frontiera de stat prin regiunea transnistreană în data de 15 octombrie curent. Din informațiile de la colegii ucraineni s-a stabilit că acesta, precum și mijlocul de transport, nu au ieșire legală din Ucraina.

De asemenea, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul deține mai multe cetățenii – Federația Rusă, R. Moldova și Bulgaria.

Cercetările pe caz continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat (art.362 CP al RM). Mașina a fost escortată la SPF Cișmichioi pentru păstrare până la luare unei decizii finale.

Articole similare