Publică un anunț
piatasud.md

Bărbat din Cahul trimis în judecată pentru deposedarea persoanelor de două apartamente prin escrocherie și uz de acte false

Bărbat din Cahul trimis în judecată pentru deposedarea persoanelor de două apartamente prin escrocherie și uz de acte false

Procuratura Anticorupție, Oficiul Sud informează că, la 18 mai 2022 a expediat în instanța de judecată, cauza penală de învinuire a unui bărbat, în vârstă de 32 ani, originar din Cahul, care este învinuit de comiterea a patru capete de acuzare de escrocherie, săvârșită în proporții deosebit de mari (art.190 alin.(5) din Codul penal) și două capete de acuzare de falsificare a actelor oficiale (art.361 alin.(2) din Codul penal).

Mai exact, persoana vizată este învinuită că, în perioada anilor 2014-2015, în complicitate cu alte trei persoane și alte persoane necunoscute, au pus în aplicare o schemă infracțională de dobândire prin înșelăciune și uz de acte false a două apartamente din mun. Cahul.

Prin urmare, în vederea realizării  scopului infracțional propus, făptuitorii au confecționat dispozitivul a două hotărâri judecătorești de fapt inexistente, emise de Judecătoria Cahul în anul 2014, falsificând în acest sens semnătura unui judecător din aceiași instanță și aplicând ștampila falsificată cu însemnele Judecătoriei Cahul, precum și au confecționat un buletin de identitate fals.

Astfel, utilizând actele oficiale falsificate, aceștia prin repartizarea rolurilor între ei, au autentificat notarial contractele de vânzare-cumpărare a celor două apartamente, pe care în complicitate cu un registrator din cadrul Oficiului Cadastral Teritorial Cahul, au obținut în mod ilegal înregistrarea dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile menționate, astfel cauzând părților vătămate un prejudiciu material în proporții deosebit de mari, în sumă totală de 840.000 lei.

Ulterior, făptuitorii prin înșelăciune și făcând uz de documente oficiale false au înstrăinat cele două apartamente însușite ilegal altor persoane terțe de bună credință, dobândit de la acestea 16000 Euro pe unul dintre apartamente și respectiv 15 000 Euro pe cel de-al doilea.

Din motivul că bărbatul învinuit în cadrul acestei cauze penale se eschiva de la urmărirea penală, aflându-se peste hotarele țării, cauza penală în privința acestuia a fost disjungată într-o procedură separată.

Prin urmare, precizăm că, recent în martie 2022, bărbatul vizat a fost reținut  de către autoritățile din Ungaria și extrădat în Republica Moldova pentru a fi supus răspunderii penale. În privința acestuia la moment este aplicată măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu pe un termen de 30 zile.

Remarcăm că, cauza penală în privința celorlalți complici ai bărbatului în cauză, precum și în privința registratorului din cadrul OCT Cahul, care a fost învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu, a fost expediată anterior în instanța de judecată și la moment se află în proces de examinare în fond.

Articole similare