Publică un anunț
piatasud.md

Congresul Federației Moldovenești de Fotbal va fi monitorizat de observatori internaționali

Congresul Federației Moldovenești de Fotbal va fi monitorizat de observatori internaționali

Congresul al XIX-lea, la care va fi aleasă conducerea Federației Moldovenești de Fotbal, va avea loc la data de 22 ianuarie și se va desfășura la Chișinău sub observația și supravegherea observatorilor internaționali, reprezentanți ai FIFA și UEFA. Astfel, la congres vor fi prezenți Oleg Protasov și Anatolii Demianenko, transmite Moldpres.

Federația Moldovenească de Fotbal a anunțat astăzi că la congresul de alegere a conducerii acestei federații sportive vor fi prezenți președinții Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, tot el și președinte al Comisiei Media UEFA, și președintele Federației Ucrainene de Fotbal,  Andrii Pavelko membru al Comitetului Executiv UEFA.

La solicitarea FIFA și UEFA, Federația Moldovenească de Fotbal va transmite online Congresul, pe un canal separat, pentru experții speciali ai celor două foruri internaționale, care se vor pronunța ulterior despre corectitudinea desfășurării Adunării Generale și despre validitatea alegerilor. Observator al transmisiunii video va fi Noel Mooney.

În același timp, Federația Moldovenească de Fotbal reamintește că FIFA și UEFA interzic orice amestec politic în treburile interne ale FMF. „Nerespectarea acestui principiu duce la sancțiuni aspre din partea forurilor internaționale de specialitate, inclusiv la excluderea din toate competițiile și proiectele internaționale” se arată în comunicat.

Articole similare