Publică un anunț
piatasud.md

Facem sport de dimineață! Un ghid cu exerciții pentru un corp sănătos

Facem sport de dimineață! Un ghid cu exerciții pentru un corp sănătos

Activitatea fizică a corpului este necesară din mai multe motive – sănătate fizică, mintală, dezvoltarea obiceiurilor bune, înfrumusețarea și perfectarea aspectului fizic, tocmai de aceea am strâns o colecție de exerciții și sfaturi pentru a începe ziua cu un ton mai bun.

„Ce rușine este pentru un om să îmbătrânească fără să vadă vreodată frumusețea și puterea de care este capabil corpul său.” – Socrate

Și Socrate știa ce zice. Oricare scopuri ai în viață, 10 minute de sport în fiecare dimineață este un început pentru fiecare, înspre o versiune mai bună a sa. Din cercetările noastre am identificat mai multe aspecte ale unei rutine de sport de dimineață, ce aduc la rezultate imediat.

  1. Antrenarea se începe imediat după trezire, la nu mai mult de 5 minute. Aceasta are mai multe motive, dintre care cel mai important, totuși, e formarea obiceiului. Corpul poate fi nefamiliar cu mișcarea dimineața, și va încerca să reziste, însă prin repetiție devine mai ușor.
  2. Includeți în rutină exerciții explozive. Genoflexiuni, fante, flotări explozive, jumping jacks. Exercițiile ajută la pomparea sângelui, dezvoltarea mușchilor, și ridicarea metabolismului.

3. Includeți măcar un exercițiu de întindere. Genuflexiuni bulgare, flotări hinduse, fante laterale, întinderi Hamstring. Acest tip de exerciții îmbunătățesc circulația sanguină, reduc tensiunile musculare, îmbunătățesc postura, și stimulează energia.

4. Bazați exercițiile pentru rezultatul dorit – dacă doriți antrenarea umerilor și a mâinilor, recomandăm flotările, în toate variațiile sale. Pentru întărirea abdomenului și spatelui – planca laterală (sau altele), întinderi cu retras, și zboruri din spate (deși arată straniu, sunt cele mai efective pentru antrenarea spatelui). Pentru antrenarea fundului și picioarelor – variații de așezări și sărituri într-un picior.

5. Faceți antrenamentul scurt, de 10-15 min, pentru a nu supraîncărca corpul. Țineți cont de energia dimineții, însă nu o abuzați, deoarece poate crește oboseala îndealungul zilei.

La urma urmei, consistența e cheia, e foarte ajutător să aveți o atmosferă sănătoasă și încurajatoare. Țineți cont de starea voastră mintală cât timp faceți antrenamentul, și nu renunțați când scade motivația. Vă urăm o exersare plăcută.

Ilustrațiile cu exerciții sub proprietatea și drepturile de autor ai WorkoutLabs. Utilizat cu permisiune.

Raileanu Olga

Articole similare