Publică un anunț
piatasud.md

Ghinion pentru șase moldoveni la traversarea frontierei moldo-române

Ghinion pentru șase moldoveni la traversarea frontierei moldo-române

Cinci certificate de vaccinare nevalabile și un permis de conducere polonez cu semne de falsificare au fost identificate, în ultimele 72 de ore, de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giugiulești-Galați și Cahul. Toate persoanele documentate sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

Amendă penală  riscă cinci conaționali, cu vârstele cuprinse între 30 și 41 de ani, după ce au încercat să scape de autoizolare prin prezentarea certificatelor de vaccinare. Acestea ar fi fost eliberate de către autorități competente din țară. Însă, în timpul verificărilor suplimentare polițiștii de frontieră au constatat faptul că persoanele nu se aflau în țară la data vaccinării și a eliberării certificatelor. Audiate, persoanele vizate și-au susținut poziția cu privire la faptul că ar fi imunizate, refuzând să dea alte detalii sau explicații. Incidentele au fost consemnate pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere Giurgiulești-Galați.

Ghinion și pentru un bărbat originar din raionul Leova. Acesta a făcut cale întoarsă din punctul de trecere Cahul după ce polițiștii de frontieră au depistat că permisul de conducere polonez cu datele de identitate ale șoferului prezintă unele suspecții. La verificarea suplimentară a actului s-a depistat prezența indicilor de falsificare. 

Interogat, bărbatul a declarat că nu este în cunoștință de cauză, menționând că l-ar fi obținut în urma efectuării unui curs specializat pentru care ar fi achitat 300 de euro, fără a declara alte detalii privind studiile și locul emiterii actului. 

Pe numele persoanelor vizate s-au întocmit procese verbale de constatare a ilegalităților. Actele au fost transmise pentru efectuarea expertizei tehnice în vederea stabilirii concluziei oficiale. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazurile sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, conform art. 361 al. (1) Cod Penal al RM. 

Articole similare