Publică un anunț
piatasud.md

Igor Grosu nu se va întâlni cu fermierii: Există un ministru responsabil

Igor Grosu nu se va întâlni cu fermierii: Există un ministru responsabil
© Igor Grosu, sursa: tv8.md

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a dat de înțeles la o emisiune de la TV8 că nu are de gând să se întâlnească cu fermierii ce protestează deja de mai multe zile. Asta după ce agricultorii au solicitat o întâlnire cu șefa statului, Maia Sandu, premierul, Dorin Recean și președintele Parlamentului, Igor Grosu, transmite realitatea.md

„Vor trebui să se întâlnească cu ministrul Bolea pentru că este ministrul nostru în care noi avem încredere și ministrul acesta a făcut foarte multe și face foarte mult pentru agricultori. Și dacă vrei cu adevărat să discuți într-un cadru civilizat, oficial cu reprezentantul Executivului pe acest domeniu reprezentant este domnul Bolea. Să fie amabili să discute. Invitația este să discute. Îmi pare că mâine au planificată la Ministerul Agriculturii să discute”, a declarat Igor Grosu.

Amintim că, agricultorii vor ajunge vineri, 16 februarie curent, în fața Parlamentului. Potrivit surselor Realitatea, fermierii se vor aduna începând cu 11:00 la protest.

Într-o emisiunea a canalului tv8, Președintele Parlamentului a declarat că listele cu fermierii beneficiari de subvenții vor fi făcute publice.

„Să fie transparent. Dacă ei spun că nu primesc, hai să publicăm lista la toți cei care au primit, să se știe”, a subliniat spicherul Legislativului, Igor Grosu. 

Igor Grosu susține că cunoaște mai multe informații curioase legate cine și cât a primit, însă a refuzat să detalieze subiectul. 

„Eu consider că sunt om cu gândire critică și atunci când cineva spune: domnule, nu am primit și așa ,mai departe, eu am rugat – verificați! Și am aflat lucruri frumoase, o să aflați adevărul, dar trebuie să publicăm listele la toți beneficiarii. Am descoperit că oamenii au beneficiat de subvenții, că sunt mai mici, că sunt mai mari”, a mai menționat Igor Grosu. 

Reamintim că miercuri, ministrul agriculturii, Vladimir Bolea a venit la Cahul să discute problemele fermierilor. Nici 15 minute nu a durat întâlnirea agricultorilor din Cahul cu Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea, după care aceștea au părăsit sala motivând că nu este un factor de decizie.

Articole similare