Publică un anunț
piatasud.md

În luna Mai, Cahul va deveni capitala armwrestling-ului!

În luna Mai, Cahul va deveni capitala armwrestling-ului!

Peste 100 de sportivi din toată țara vor concura într-un turneu de armwrestling organizat în municipiul Cahul.

Despre acesta ne-au informat organizatorii Constantin Barladeanu și Vitalie Duca, ideea le-a venit după un turneu organizat împreună la Chișinău.

Constantin Barladeanu este un tânăr originar din municipiul Cahul, sportiv de performanță și președintele Asociației Moldovenești de Armwrestling.

Domnul Barladeanu ne-a declarat că acest sport în Moldova devine din ce in ce mai popular si poate fi practicat de oricine.

„Pot participa toți. Pe parcursul experienței de 7 ani pe care o am în armwrestling am înțeles că fiecare categorie are deja campionii săi consacrați. Astfel am hotărât să facem categoria de amatori în care vor lupta doar cei care participă pentru prima dată sau nu au mai fost menționați cu nici un premiu sau diplomă până acum. Am hotărât să repartizăm participanții pe categorii, pentru ca fiecare să aibă șansa de a se realizeze și motiva pentru practicarea în continuare a armwrestling-ului” ne-a povestit Constantin Barladeanu.

Pe de altă parte, Vitalie Duca a îndrăgit acest sport, moderând un turneu anterior după care a decis să participe nemijlocit în organizare.

„Dintr-un turneu simplu putem face o sărbătoare a sportului, am hotărât să organizăm acest turneu pe Piața Independenței din orașul Cahul, colaborînd cu primaria care ne-au acceptat ideea cu mare drag, astfel vă îndemnăm pe fiecare să veniți în data de 3 mai, indiferent daca participați sau nu în acest turneu. Vom depune efort pentru ca voi sa admirați cu plăcere și să primiți cele mai mari emoții din acest campionat”, punctează Vitalie Duca.

Anunțul de organizare a turneului a fost făcut de către Constantin Barladeanu și Vitalie Duca în cadrul emisiunii inDirect din 25 februarie. Principalul subiect al emisiunii a fost problematica dezvoltării sporturilor netradiționale in municipiul Cahul.

Întreaga discuție în direct o vedeți mai jos:

Articolul  este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare