Publică un anunț
piatasud.md

În România va fi construită cea mai mare bază NATO din Europa

În România va fi construită cea mai mare bază NATO din Europa

Au început lucrările la cea mai mare bază militară NATO din Europa. De dimensiunile unui mic oraș, pe o suprafață de aproape trei mii de hectare, amplasamentul va putea găzdui permanent până la 10 mii de militari NATO și familiile acestora. Proiectul, în valoare de 2,5 miliarde de euro, include piste, platforme pentru armament, hangare pentru  avioanele militare, dar și școli, grădinițe, magazine și chiar un spital, transmite euronews.ro

Lucrările la baza NATO au început cu infrastructura de bază, adică drumuri de acces și rețeaua electrică, iar în curând va începe construcția unei noi piste, una paralelă cu cea existentă. Acestea vor fi conectate, iar în partea de est, infrastructura aeroportuară va fi dezvoltată cu noi bretele de rulaj, parcări și capabilități pentru diferite tipuri de aeronave. 

Buget de 2,5 miliarde de euro pentru baza de la Mihail Kogălniceanu
2,5 miliarde de euro a alocat Guvernul pentru acest proiect care va transforma Baza din județul Constanța în cel mai important amplasament NATO din Europa. 

Lucrările de extindere sunt în toi, însă odată terminate, această bază de la Mihail Kogălniceanu va deveni cea mai mare din Europa. O va depăși pe cea de la Rammstein din Germania și va putea să adăpostească peste 10 mii de militari care vor putea să vină aici și cu familiile lor.

Proiectul prevede  facilități de cazare adaptate,  creșe, grădinițe, școli, magazine, farmacii,spital,  adică tot ce este nevoie pentru militari și familiile lor. În noul context geopolitic, cu un război la graniță, dezvoltarea bazei consolidează astfel flancul estic al NATO.  Articole similare