Publică un anunț
piatasud.md

În zonele aglomerate, trotinetele electrice vor putea circula cu o viteză de până la 15 km/h

În zonele aglomerate, trotinetele electrice vor putea circula cu o viteză de până la 15 km/h

În zonele aglomerate, trotinetele electrice nu vor putea depăși viteza de 10-15 km/h. Decizia a fost luată în urma unei analize efectuate de către oamenii legii cu privire la circulația trotinetelor electrice în trafic și implicarea acestora în incidente sau accidente rutiere, transmite MOLDPRES.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a desfășurat o reuniune cu agenții economici, care oferă trotinete electrice în chirie. În cadrul discuțiilor s-a menționat despre majorarea numărului de trotinete, fapt ce duce la apariția dificultăților de circulație.

În cadrul reuniunii s-a decis ca limita de viteză a trotinetelor electrice care se dau în chirie să fie setată astfel ca să nu depășească 10-15 km/h în parcuri, zonele unde se înregistrează un flux mare de cetățeni, trecerile de pietoni, dar și străzile din Chișinău unde au fost înregistrate accidente/incidente cu implicarea trotinetelor. De asemenea, va fi setată limita greutății persoanei care se va afla la ghidonul acestora, adică nu mai mult de 120 de kg.

Conform IGP, de la începutul acestui an au avut loc 50 de incidente/accidente rutiere cu implicarea trotinetelor electrice în trafic. În urma acestora, o persoană a decedat, iar 50 au suferit diverse traumatisme.

Pentru diminuarea situațiilor de risc, polițiștii recomandă conducătorilor trotinetelor electrice să traverseze strada pe trecerea de pietoni coborând de pe vehicul și transportându-l de ghidon, să poarte echipament de protecție și vestă reflectorizantă, să fie atenți la pietoni și să nu circule pe drumurile publice cu sens unic contra sensului de circulație a autovehiculelor.

Articole similare